Statuia Regelui Mihai I a fost vandalizată în Parcul municipal Bistrița. Autorii au rămas deocamdată necunoscuți, iar poliția a demarat o anchetă, potrivit Săptămâna Online.
Literele care prezintă numele și titlul au fost rupte parțial. În locul unora s-au făcut alte înscrisuri. Se pare că opera a fost chiar semnată de autor pe spatele statuii cu un S mare. De asemenea pe soclu în două locuri a fost desenată o coroana și dedesubt semnul întrebării.
Dacă analizăm înscrisurile acestea pot reprezenta o formă de contestare a regalității. Astfel de acțiuni sunt pedepsite de lege și „artiștii” ar trebui să știe că au depășit o limită legală și morală.
Din informațiile noastre, la Poliția Locală nu s-au făcut sesizări.
Citește și: Nume mari ale literaturii vin la Bookfest Târgu Mureș
Statuia Regelui Mihai I a fost vandalizată. Autoritățile nu știau despre această situație
Conform Poliției Locale, la dispecerat nu există sesizări: „Se vor face verificări în zona, să vedem dacă a văzut cineva ceva. Rămâne de stabilit dacă este contravenție sau infracțiune și în competența cui revine”.
Preluare Săptămâna Online!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Sa fim clari si corecti: esecurile istoriei nu ar trebui sa beneficieze de statui( fresce, etc.) expuse in public, insa daca cineva are dorinta sa le faca, nu te poti opune…Mai mult, istoria este scrisa si de minus variante, aceste opere de arta( care, tehnic si estetic, chiar pot fi opere de arta), trebuie sa beneficieze de un parc „national”, pe undeva in centrul tarii ( fie acoperit fie in aer liber), unde nostalgicii se pot duce si vizita pe mihai, pe ceausescu, groza, etc…. Nu sunt de acord cu vandalismul si nihilismul, chiar daca are o motivatie, istoria trebui inregistrata asa cum a fost…