Statul refuză să controleze proprietatea de 250.000 euro a lui Chirica de la Frasin

Data:

De la dezvăluirile REPORTER DE IAȘI din 2019, familia Chirica aproape a lăsat în părăsire domeniul de la Frasin, celebru pentru biserica din curte.

În 2022, n-a fost niciodată la Frasin, inexplicabil pentru o proprietate de lux, cu vilă complet mobilată, foișor de 100 mp, alte trei foișoare, cramă și heleșteu.

Fratele primarului, Ioan Chirica mărturisea în 2019 că vila nu-i aparține și că figurează ca paravan în firma care deține proprietatea: „Trebuia să aibă un sediu și un administrator…”.

Banii cheltuiți la Frasin nu rezultă din datele contabile ale firmei Eurodesign Consulting, un SRL trecut pe numele fratelui, care este muncitor la Antibiotice.

Marele secret: Mihai Chirica refuză de 4 ani să explice cine sunt beneficiarii serviciilor Eurodesign și pentru ce prestații concrete a încasat anual sute de mii de lei.

Există sau nu servicii reale pentru care s-au încasat bani? La această întrebare nu răspund de 4 ani nici inspectorii Antifraudă, nici procurorii DNA sau DIICOT.

Domeniul de la Frasin, întins pe 4.200 mp, reprezintă cea mai mare avere ilicită a unui demnitar din Iași, aflată la vedere. Statul refuză să o controleze.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: Ce temperatură va fi în biroul lui Iohannis la iarnă. Administrația Prezidențială, despre economia de energie la Cotroceni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale bogate | Gazeta de Dimineață

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale...