vineri, 3 decembrie 2021
AcasăNewsletterStelian Ion, avertisment: Nesoluţionarea situaţiei cu probele obţinute de SRI ar putea...

Stelian Ion, avertisment: Nesoluţionarea situaţiei cu probele obţinute de SRI ar putea deveni o problemă şi cu partenerii strategici

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, pentru G4Media, că a solicitat colegilor din Senat să grăbească analiza unui proiect legislativ care să permită salvarea probelor din dosarele penale obţinute de SRI pe mandat de siguranţă naţională. Ministrul a mai susţinut că nesoluţionarea acestei probleme ar putea afecta relaţiile cu partenerii strategici.

„Avem un proiect, a trecut de Camera Deputaţilor, se află la Senat, le-am solicitat colegilor să grăbească analiza acelui proiect, pentru a da un vot. În situaţia în care vom vedea că proiectul nu trece şi se găsesc motive astfel încât să nu treacă acel proiect cu siguranţă într-o procedură de urgenţă, nu prin ordonanţă de urgenţă, da, printr-o procedură de urgenţă da, trebuie venit cu un proiect în sensul în care aţi spus, pentru că sunt în joc dosare importante, nu puţine, care au la bază astfel de probe, şi este obligatoriu să venim rapid cu o soluţie.

Dar trebuie să ne coordonăm cu Parlamentul. […] Dacă nu rezolvăm problema, va putea deveni o astfel de problemă şi cu partenerii strategici, bineînţeles că vorbim de infracţiuni foarte grave. Poate fi vorba de terorism, poate fi vorba de crimă organizată, poate fi vorba de multe fapte de acest gen”, a precizat Stelian Ion.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE