Stelian Ion, după îngroparea dosarului 10 August: Nu există stat de drept fără o justiţie independentă şi funcţională

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis, marţi seara, după ce în presă a irupt vestea că Tribunalul Bucureşti a respins definitiv cererea de redeschidere a dosarului 10 August (partea vizând acuzaţiile aduse şefilor Jandarmeriei) că “nu există stat de drept fără o justiţie independentă şi funcţională” şi de aceea “anomaliile sistemice trebuie înlăturate”.

Ion a ţinut să puncteze că, deşi a formulat o plângere penală după evenimentele din 10 august 2018, nu va comenta „deznodământul de astăzi din dosarul 10 august”. Pe de altă parte, ministrul a promis măsuri de reformă.

Redăm comunicatul lui Stelian Ion:

“Am fost pe 10 August 2018 în Piaţa Victoriei alături de familie, prieteni şi colegi. Am văzut ce s-a întâmplat acolo. Am inhalat gaze lacrimogene, iar unii dintre prietenii şi colegii mei au fost bătuţi şi răniţi. Doar pentru că au îndrăznit să îşi strige nemulţumirea faţă de nişte guvernanţi iresponsabili, care ne amanetau viitorul copiilor şi încercau să ne arunce la marginea lumii civilizate.

Deşi eu însumi am formulat o plângere penală după acele evenimente, nu am să comentez ceea ce s-a întâmplat astăzi în dosarul 10 august. Nici nu am să vă împărtăşesc emoţiile şi sentimentele mele legate de acest subiect. Ca cetăţean, eu, unul, ştiu ce am de făcut în această privinţă.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.