vineri, 30 iulie 2021
AcasăNewsletterStelian Ion: Justiţia are nevoie de o haină nouă, iar proiectele de...

Stelian Ion: Justiţia are nevoie de o haină nouă, iar proiectele de modificare a Legilor Justiţiei au acest rol

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, luni, că Justiţia are nevoie de o “haină nouă”, iar proiectele de modificare a Legilor Justiţiei trimise spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii pot juca acest rol.

“De-a lungul timpului au survenit foarte multe modificări, deja legislaţia pe alocuri este incoerentă, sunt multe lucruri care nu se mai potrivesc unele cu altele şi, în urma modificărilor survenite şi în 2018, a devenit foarte clar pentru noi că este nevoie de adoptarea unor noi legi. Simple modificări punctuale nu mai sunt suficiente. Justiţia are nevoie de o haină nouă şi aceasta o poate reprezenta acest pachet legislativ”, a afirmat Stelian Ion citat de Agerpres.

Ministrul a adăugat că proiectele de lege nu au fost făcute în grabă, ţinându-se cont de toate propunerile venite în cele 6 luni cât au fost puse în dezbatere publică.

“Este un pachet legislativ construit cu migală în decursul timpului, nu a fost făcut pe grabă. De asemenea, consultarea publică a fost una consistentă. După cum ştiţi, proiectul a fost pus în dezbatere acum aproximativ 6 luni. Au fost consultate instituţiile care ţin de sistemul judiciar, asociaţiile profesionale ale magistraţilor şi am ţinut cont de toate propunerile care ne-au venit, le-am analizat pe toate şi a rezultat această variantă care pentru mine este una foarte, foarte bună, reprezintă un fundament nou pentru sistemul judiciar, reprezintă o bază de plecare spre o justiţie mai eficientă şi mai corectă”, a precizat Stelian Ion.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE