STIHL va investi 125 de milioane de euro într-o fabrică în Oradea

Data:

Compania germană STIHL va deschide o fabrică în Parcul Industrial I din Oradea, de pe Calea Borșului, investiția fiind estimată la 125 de milioane de euro. Noua locație de producție va ocupa o suprafață de 147.000 de metri pătrați.

Potrivit Primăriei Oradea, investiția se va realiza etapizat și a rezultat în urma unor negocieri directe, reprezentând cea mai importantă investiție de la înființarea Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) până în prezent.

Contractul privind investiția s-a semnat marți, de către reprezentanții Primăriei Oradea, reprezentanții ADLO și cei ai firmei STIHL.

Citește și: EXCLUSIV Ministerul Dezvoltării condus de Cseke Attila folosește, ilegal, 3 mașini de la Cadastru

Compania STIHL preconizează începerea producției în Oradea la jumătatea anului 2024 și estimează pentru început un număr de 150 de locuri de muncă.

„Aceasta reprezintă o investiție strategică pentru municipiul Oradea. Conceptul de business promovat, facilitățile oferite investitorilor, dar și buna colaborare dintre mediul public si cel privat au avut un rol esențial în evoluția și dezvoltarea economică a municipiului Oradea. ADLO s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice al județului Bihor, atingând un total de investiţii atrase până în prezent de 0,55 miliarde euro”, a declarat primarul Oradiei, Florin Birta.

Potrivit municipalității, reprezentanții companiei STIHL au ales Oradea datorită poziționării geografice.

„STIHL realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană. Orașul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la piețele care sunt importante pentru noi, ci și prin infrastructura dezvoltată corect și condițiile economice bune”, a spus Martin Schwarz, membru executiv STIHL pe producție și achiziții.

Citește și: Turcia va sprijini aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

––––-

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related