Știri și conturi false, rețeta de succes a chemării la proteste pe grupurile de Facebook asociate AUR

Activitatea pe grupurile susținătorilor AUR a crescut considerabil de când au început protestele antirestricții. Printre postări, am identificat mai multe știri false care îndeamnă la protest, conturi care folosesc poze de pe internet și care publică articole care dezinformează, dar și poze care prezintă informația într-un mod trunchiat.

De două zile, în mai multe orașe din România au loc proteste față de restricțiile impuse de pandemia Covid-19. Cei mai vocali susținători ale acestor proteste vin din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), în frunte cu George Simion, dar și cu senatoarea Diana Șoșoacă, recent exclusă din partid. „Oprim nebunia”, „Luptăm pentru libertate”, „Nu mai stați în case” – așa sună câteva dintre îndemnurile co-președintelui partidului

Unul dintre canalele principale de comunicare pe care aceștia le folosesc și care ajută la organizarea protestelor este Facebook. Conform Crowdtangle, în ultimele 24 de ore, videourile publicate de paginile George Simion, Luis Lazarus-Zeus Tv, Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial și Romania TV au fost cele mai distribuite din România. De exemplu, unul dintre video-urile postate de George Simion pe 29 martie a fost vizionat de peste 1.2 milioane de ori și distribuit de 44 mii de persoane. https://e.infogram.com/c5163190-6320-4a24-9d1d-27f2d00f4782?parent_url=https%3A%2F%2Fbuletin.de%2Fbucuresti%2Fanaliza-stiri-si-conturi-false-reteta-de-succes-a-chemarii-la-proteste-pe-grupurile-de-facebook-asociate-aur%2F%3Ffbclid%3DIwAR0toixHrF0AAwTV4lq4rK2w_98Bg_NxGE2g86DHmqAk51qTKndOJ-41qa8&src=embed#async_embed

Grupurile de pe Facebook sunt un alt spațiu unde se discută intens despre protestele antirestricții. Acolo, însă, nu mai e atât de clar de unde vine informația și cine e în spatele ei. Am analizat activitatea din ultimele trei zile de pe 5 grupuri AUR* și am descoperit că fiecare dintre ele conține fake news, postări care prezintă informații într-un mod trunchiat sau conturi false care contribuie la dezinformare.

Susținătorii lui George Simion

Deces suspect! A început să vomite cu sânge. Ministru Bode Minte?” Așa sună titlul celui mai recent articol publicat de Diana Nasui, un cont fals de Facebook care folosește ca imagine de profil o fotografie a actriței Emily Rudd.

Citește articolul complet pe buletin.de

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.