Știrile false afectează siguranța națională. Rețelele sociale, cel mai toxic mediu de propagare

Data:

Dezinformarea ca amenințare a fost inclusă în Strategia Națională de Apărare a Țării în iunie 2020. Între timp, știrile false au afectat deja siguranța națională: mii de morți, oameni dezinformați pentru care „o simplă răceală” s-a transformat în cel mai grav și ultimul coșmar.

E zi de duminică la Catedrala Ortodoxă din orașul Făgăraș/jud. Brașov, slujba tocmai se încheie. Preotul Ioan Ciocan își ține liturghia duminicală. „Credincioșii trebuie să renunțe la ideea imunizării dacă vor să-și salveze sufletele. Covidul, vaccinările, toate astea sunt lucrurile Satanei. Vor să ne despartă de Dumnezeu, să ne ducem în fundul iadului, nu să mai mergem la Dumnezeu”.

Biserica e plină de afișe și pliante antivacciniste. Oamenii sunt îndemnați să plece cu ele acasă să se documenteze de la „experți” care confirmă vorbele preotului Ciocan.

„Întreaga poveste a coronavirusului nu este altceva decât planul forțelor demonice care constituie așa-numita globalizare și care are ca obiectiv să conducă societatea umană spre primirea peceții Antihristului, adică cipul cu numărul 666 care va fi implantat în corpurile noastre sub pretextul vaccinului” sau „Virusolog premiat Dr. Sucharit Bhakdi ne recomandă aproape plângând să NU ne facem acest cadou până de Crăciun, să nu ne autocondamnăm la moarte. Prin vaccin se inoculează însăși gena virusului CV19, ucigându-ne limfocitele, adică exact acele celule care luptă cu virușii, anulându-ne practic sistemul imunitar” sunt doar două dintre titlurile fițuicii de opt pagini.

Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citiți și

Originile rusești ale dezinformării antivacciniste

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...