Stradă cu trotuare cât palma. „Muncitorii spun și ei că nu au mai văzut așa ceva!”

Data:

În șir indian, așa se va putea circula – se pare – pe noile trotuare ale străzii 13 Decembrie din Galați, aflată în acest moment în reparații. Cu greu ar putea păși una pe lângă alta două persoane, chiar și silfide. Cât despre cum ar încăpea pe trotuar un cărucior pentru gemeni sau un scaun rulant pentru o persoană adultă, preferăm să nu ne pronunțăm, ci să lăsăm imaginile să vorbească de la sine. Și, desigur, sesizările locuitorilor străzii care ne-au determinat să vizităm șantierul și să obținem informații despre lucrări de la Primăria Galați.

Două sesizări cu privire la același obiectiv – strada 13 Decembrie – am primit la redacție în doar o săptămână. Ambele reclamau modul în care sunt executate lucrările de reparații.

„Mulțumesc pentru începerea lucrărilor de amenajare asfaltare a străzii 13 Decembrie, după mulți ani de așteptări”, își începea sesizarea un gălățean care locuiește pe această stradă. Acesta acuză că nu au fost studiate problemele de la fața locului: „Niște conducte de apă vechi și colmatate, din cauza cărora nu avem presiune la robinet, niște racordări la gaze, deși așteptăm de un an efectuarea unor licitații pentru acordarea acestor lucrări unor firme particulare de către Distrigaz Galați etc. Colac peste pupăză, firma de construcții care execută lucrările, astupă cu nonșalanță vechile grătare de scurgere a apei pluviale, și le-a dat la fier vechi pe cele vechi, spunând că nu sunt incluse în proiectul executat de Primăria Galați. Aceste canalizări sunt foarte utile pe această stradă, în momentul unor ploi abundente. Strada 13 Decembrie, fiind în vale, adună multă apă de pe dealurile străzilor învecinate, fiind nevoiți să ridicăm capacele de canalizare pentru a facilita scurgerea apei pluviale direct în ovoid, evitând astfel pătrunderea apei în curți și de multe ori chiar în case, fiind locul jos”, semnala gălățeanul, cerând remedierea acestor probleme, mai ales că lucrările sunt plătite din bani publici.

Cea de-a doua sesizare primită la redacție era însoțită și de imagini: „Doresc să vă semnalez o situație (pare inedită) de reabilitare a unei străzi din urbea noastră; e vorba de strada 13 Decembrie din Micro 14. Muncă și bani cheltuiți (și dacă or fi fonduri europene atrase, chiar nu contează oare?)… Trotuare de 110 cm lățime, pe o stradă foarte-foarte generoasă prin lățimea ei, pare ceva ce seamănă a bătaie de joc. Se înțelege că e mai simplu (și mai ieftin) să adaugi la spațiul verde ceea ce rupi din trotuar… Doar asta să fie oare? Muncitorii spun și ei făcând haz… că nu au mai văzut așa ceva!”, a semnalat gălățeanul, locatar al zonei, publicației VIAȚA LIBERĂ.

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...