Straiele românești, moștenire culturală. Expoziția „Sânziene-n ie” | Argeșul Online

Data:

spot_img

Straiele românești, moștenire culturală. Expoziția „Sânziene-n ie” are loc luni, 24 iunie 2024, de la ora 19:00, pe terasa Argeș Mall, Pitești, cu ocazia Zilei Internaționale a Iei.

Descoperiți frumusețea iilor vechi și noi, reinterpretate în vestimentația contemporană, într-o expoziție vivantă prezentată de elevii și meșterii Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

„Poate participa oricine iubește straiele românești”

Seara de luni este dedicată Sânzienelor în ie și promite să fie o călătorie captivantă prin tradițiile și cultura românească. Invitați speciali vor fi Călușarii de la Bârla și Tezaurele Umane Vii ale Argeșului

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Nu ratați această ocazie de a celebra tradiția și eleganța iei românești într-un cadru modern și vibrant!

„Poate participa oricine iubește straiele românești. Este un eveniment adresat deopotrivă celor care poartă costumul tradițional complet și celor care preferă să integreze diverse elemente de port popular în vestimentația contemporană.

„Moștenirea culturală pe care ne-au dăruit-o străbunicii noștri”

Așadar, fiți creativi, potriviți cămășile și iile cu ce vă place și cu ce vă simțiți confortabil și haideți să ne bucurăm împreună de moștenirea culturală pe care ne-au dăruit-o cu atâta generozitate străbunicii noștri!

Citește și: Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior la Bookfest. Peste 1.000 de titluri, cărți cu prețuri speciale, 39 de evenimente, lansări, sesiuni de autografe, dezbateri

Mai mult de atât, veți cunoaște meșteri populari extraordinari, ale căror creații recente vor fi prezentate. Este un prilej, așadar, să faceți shopping și altfel,” a declarat Elena Iagăr, potrivit Argeșul Online.

Preluare Argeșul Online

Citește și: Pianistul Thurzó Zoltán, un nou record mondial. A cântat la pian în vârful celui mai înalt drum asfaltat din lume

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Argeș Mall)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inundații în Galați. Două baraje piscicole au cedat din cauza ploilor abundente | Viața Liberă

Inundații în Galați. Potrivit Agenției Naționale Apele Române, barajul...

Jumătate din județul Galați este sub ape. Nu se circulă pe mai multe drumuri | Viața Liberă

Jumătate din județul Galați este sub ape. Este prăpăd...