Străinii iubesc Timișoara. Ce scrie presa internațională despre „mica Vienă a Europei” | Banatul Azi

Data:

spot_img

Străinii iubesc Timișoara. Ce scrie presa internațională despre „mica Vienă a Europei”. În 2023, anul în care orașul a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii, publicații din toate colțurile lumii au scris la superlativ despre orașul de pe Bega. Tendința continuă și în acest an.

Cel mai recent articol aparține celor de la Daily Express, cunoscut tabloid britanic, cu un tiraj de zilnic de peste 200.000 de exemplare.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

În 31 iulie, pe site-ul Express.co.uk, a apărut un articol cu titlul: „Europa are un oraș fermecător și ieftin, unde berea costă mai puțin de 2 lire sterline și este cunoscut ca o <mică Vienă>”, semnat de Phoebe Cornish.

Timișoara, „un oraș superb”

„Dacă cauți o nouă destinație de vacanță, există un oraș superb în România care ar putea fi exact ce-ți dorești”, începe autorul.

„Există multe destinații de explorat în Europa care nu sunt încărcat peste măsură de turiști și nu sunt scumpe, precum Barcelona, Paris și Amsterdam.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

România, aflată la doar trei ore de zbor din Marea Britanie, oferă alternativa perfectă – Timișoara. Cunoscut drept al treilea oraș ca mărime din România și, probabil, cel mai frumos, acest loc mai puțin cunoscut este o alegere excelentă pentru o escapadă de oraș accesibilă.

Adesea numit „mica Vienă a Europei”, clădirile elegante din Timișoara oglindesc cele ale capitalei austriece, dar britanicii vor descoperi că o cafea este mult mai prietenoasă cu bugetul în acest oraș românesc”, continuă Phoebe Cornish, care amintește, apoi că Timișoara a fost o Capitală Europeană a Culturii în 2023.

Continuarea în Banatul Azi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com /  jennyfriedrichs)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...