Strat proaspăt de zăpadă în staţiunea Straja. Sunt deschise patru pârtii

Data:

Un strat proaspăt de zăpadă de circa 30 de centimetri s-a aşternut pe domeniul schiabil din staţiunea Straja, pentru acest sfârşit de săptămână fiind pregătite pârtiile Mutu, Platoul Soarelui, Constantinescu şi Canal, potrivit estimărilor făcute vineri de salvamontiştii din zonă.

„În Straja a nins în ultimele zile, iar de la altitudini mai mari de 1.350 m s-a aşternut un strat proaspăt de zăpadă de circa 30 cm. Pârtiile au fost pregătite pentru zilele libere care urmează. Se va putea schia pe pârtiile Mutu, Constantinescu, Canal şi Platoul Soarelui, practic pe 80% din domeniul schiabil. Calitatea pârtiilor poate fi notată cu 9, pe o scară de la 1 la 10”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Citește și: Mitulețu-Buică rămâne șef după ce și-a dat demisia din fruntea AEP? Instituția a împărțit zeci de milioane de lei la partide

Salvamontiştii atrag atenţia asupra riscului de avalanşă, de la altitudini mai mari de 1.600 m, deoarece, din cauza vântului puternic s-au format cornişe de zăpadă. De asemenea, vizibilitatea este redusă, estimându-se că se va menţine aşa şi în următoarele zile.

„Recomandăm mare grijă la deplasările pe văile abrupte, mai ales în zona de creastă, cu pantă mai mare de 35 de grade. Mare atenţie la cornişe pentru că nu există o coeziune în stratul de zăpadă, ceea ce poate duce la declanşarea unor avalanşe”, a precizat şeful Salvamont Lupeni.

Salvamontiştii estimează că, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunea Straja vor ajunge circa 3.000 de turişti.

Citește și: Averea parlamentarului care ar trebui să controleze serviciul secret al Internelor: 3 case, 1 apartament, 5 terenuri

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Complex Montana – Straja / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...