Stresul părinților a crescut de când școlile au trecut pe scenariul roșu. Terapeut:„ Părinții se trezesc nevoiți să ocupe postul de profesor”

Adulții sunt stresați în această perioadă din cauza volumului mare de responsabilități. Terapeutul Cristina Varo consideră că acest stres acumulat va avea efecte negative în timp.

Toate școlile din Cluj-Napoca rămân în scenariul roșu, acest lucru înseamnă că elevii vor face cursurile exclusiv online. Adulții se simt datori să suplinească și rolul de profesor uneori, iar adolescenții sunt afectați din punct de vedere social, deoarece se află în perioada de dezvoltare și de cunoaștere. În această perioadă oamenii trec prin mai multe stări, mulți dintre ei ajung să intre în depresie sau anxietate.

Monitorulcj.ro a luat legătura un terapeut pentru a vedea exact care sunt urmările la nivel psihic lăsate de această pandemie, și cât de mult le este afectată partea emoțională a elevilor din cauza stopării interacțiunii sociale.

Cristina Varo este coach trainer în relații și terapeut în Neuro-Dramatic Play. A lucrat cu diverse categorii de oameni: antreprenori, deținuți, practicante ale prostituției, copii ai străzii, victime ale violenței. Toate aceste experiențe acumulate în aproape 20 de ani au format-o ca terapeut.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Bugetarii Galațiului dau cei mai mulţi bani la stat. Salarii mari, taxe și impozite pe măsură

Nu e un secret pentru nimeni că salariile din sectorul bugetar sunt cu mult mai mari decât cele din sectorul privat.

SURSE. Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea

Comisia de specialitate din Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieșirea mai devreme din închisoare a lui Liviu Dragnea, au declarat pentru G4Media.ro...

Iohannis: ”În această seară cred că vom avea ceremonia de învestire pentru un nou ministru al Sănătăţii”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este nevoie de reformă în domeniul Sănătăţii şi trebuie intervenit pentru a face spitalele mai performante şi...