Studentă eminentă, dispărută fără urmă după o relație cu un loverboy

Data:

Simona avea 26 de ani când a dispărut… Mama ei, Daniela Grecu, o caută de atunci fără încetare în fiecare minut al vieții ei și nu se poate resemna cu răspunsurile, uneori fără noimă, ale autorităților. Au trecut șase ani de când a început cel mai urât coșmar din viața familiei Grecu.

Dar atunci, când fata lor era încă lângă ei, nimic nu preconiza această evoluție a evenimentelor. Simona fusese o studentă eminentă, absolventă a două facultăți și a unui masterat, iar viața ei părea să se fi așezat pe o traiectorie corectă.

Familia făcea totul pentru ca fata să fie mulțumită de viața ei, iar părinții îi acordau toată încrederea lor. Numai că Simona a avut ghinionul de a cunoaște un loverboy…

Pentru cei care nu cunosc lumea traficului, facem precizarea că un loverboy este protagonistul unei metode foarte populare de racolare a victimelor din traficul de persoane. Este modul prin care traficanții de persoane se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei pentru a o obliga să se prostitueze.

Metoda nu este una simplă și cere multă răbdare, pentru că, uneori, atașamentul se construiește în timp. Dar și după ce este câștigat, fiecare emoție a victimei devine prilej de exploatare și mijloc de instituire a unei permanente stări de teroare.

Citește și: Tu știi să-ți protejezi copilul de agresorii sexuali, l-ai învățat cum să se apere?

„S-a culcat cu ea, a filmat-o și apoi o șantaja”

Povestea Simonei este destul de tipică pentru această metodă de racolare a victimelor traficului de persoane. Ce este atipic și anormal în toată succesiunea de evenimente pe care o veți citi în următoarele rânduri e reacția slabă și uneori, de neînțeles, a autorităților. Atât române, cât și germane.

Totul a început cu o relație de iubire. Ea s-a dezvoltat în timp. Simona avea o relație de prietenie din timpul liceului cu un băiat din Brăila, Ionuț B. Ulterior, ea a plecat la facultate la București, a terminat două facultăți și, când s-a întors în Brăila, și-a consolidat relația cu respectivul.

Citește tot articolul în Investigatoria.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai mari amenințări cibernetice și cele mai afectate sectoare

Progresul înregistrat de transformarea digitală a adus inevitabil și noi amenințări de securitate cibernetică.

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...