marți, 18 ianuarie 2022
AcasăNewsletterStudenții de la UMF Cluj, fruntași și la vaccinare. Peste 90% s-au...

Studenții de la UMF Cluj, fruntași și la vaccinare. Peste 90% s-au imunizat

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca s-au vaccinat în proporție de 90%.

Studenții de la UMF Cluj s-au vaccinat în etapa 1 a campaniei de imunizare organizată la nivel național, fiind o condiție obligatorie pentru toți cei care doresc să facă practică în spitalele din Cluj-Napoca. Conform primelor date, peste 4.000 de studenți de la Facultatea de Medicină s-au vaccinat până în acest moment.

„Au fost înscriși pe anii de studii. Procentul este ridicat, undeva spre 90% dintre studenți s-au vaccinat. La medicină generală aproape toți sunt vaccinați și e îmbucurător. Există un procent mai scăzut la sopecializările medii, precum asistența medicală, kinetoterapie, recuperare, iar acum vom organiza un webminar de informare în cadrul UMF-ului să creștem peste tot rata de vaccinare. Medicii nu au rețineri în Cluj, în general, nici în spitale.

Există anumite rețineri în cadrul personalului mediu, auxiliar, dar medicii știu importanța vaccinului. Ei trebuie să dea un exemplu și o fac. Eu cred că va crește rata de vaccinare și în România, odată ce se deschid centrele de săptămâna viitoare”, a declarat rectorul UMF pentru sursa menționată.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE