joi, 5 august 2021
AcasăNewsletterStudenții timișoreni redesenează abandonata stațiune Băile Herculane

Studenții timișoreni redesenează abandonata stațiune Băile Herculane

Stațiunea Băile Herculane are în sfârșit șansa de a-și recăpăta din strălucirea de altădată! După două decenii de jaf, nepăsare, haos și ridicare a kitch-ului la rang de artă, „Perla Banatului” se bucură de un facelift făcut de profesioniști!

Primarul Cristian Miclău și funcționarii Primăriei, împreună cu profesorii și studenții Facultății de Arhitectură din Timișoara sunt gata să finalizeze poate cel mai important lucru făcut pentru Băile Herculane în ultimii ani. Asta lăsând deoparte investițiile private făcute cu mult bun gust în mai multe hoteluri din stațiune. Administrația locală a cerut ajutorul specialiștilor pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal care să reglementeze și, totodată, să modernizeze și să schimbe aerul pe Valea Cernei.

A ieșit ceva spectaculos. Deocamdată, pe hârtie. Urmează punerea PUZ-ului în dezbatere publică, aprobarea lui și mai apoi schimbarea radicală a unui loc fabulos, umbrit astăzi de o mulțime de kitch-uri, dovadă a fărădelegilor și intereselor meschine.

„Avem în derulare mai multe proiecte pe infrastructură, am constatat însă că am rămas în urmă din punct de vedere al agrementului. Am luat legătura cu cei de la Facultatea de Arhitectură din Timișoara și am gândit împreună un PUZ care să rezolve și acest aspect.

Îmi place ceea ce a ieșit, suntem în faza micilor detalii, în fază de avizare. În vreo trei luni cred că poate fi aprobat. În acest PUZ am cuprins zona de la Hotelul Golden Spirit până la Podul Roșu, dar vom continua până la 7 Izvoare. Pe malul Cernei vom dezvolta o zonă pentru balneo și SPA, vom amenaja amfiteatre, locuri deosebite de relaxare sau diverse activități pentru tineri sau turiști, între hotelurile Diana și Minerva e prevăzut un parc de aventură, dar cel mai mare impact cred că îl vor avea pasarela, promenadă pe luciul apei și gondola care va urma cursul Cernei până sus, la 7 Izvoare”, a dezvăluit primarul Cristian Miclău pentru expressdebanat.ro.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE