luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterSTUDIU Doar 10% dintre bolnavii de cancer din România știu să se...

STUDIU Doar 10% dintre bolnavii de cancer din România știu să se protejeze de COVID-19

Bolnavii de cancer prezintă un risc mai mare de a dezvolta forme grave și de a ajunge la terapie intensivă dacă se infectează cu Sars-COV 2. Cu toate acestea, puțini pacienți știu care sunt pericolele și cum să se protejeze, arată un studiu românesc.

Rata de mortalitate în rândul bolnavilor de cancer care se infectează cu COVID-19 este mai mare decât în cazul pacienților care nu suferă de această maladie.

În România sunt înregistrate în fiecare an peste 83.000 de noi cazuri de cancer, în condițiile în care în 2020 erau în atenția medicilor peste 200.000 de bolnavi oncologici.

Pandemia de coronavirus a venit cu un risc suplimentar pentru acești oameni care se luptau deja cu o maladie grea.

Cu toate acestea, doar 10,8% din participanții la un studiu efectuat de 17 medici in România aveau cunoștințe foarte bune despre simptomele infecției severe cu SARS-CoV-2, opțiunile de tratament și perioada de incubație.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE