miercuri, 28 iulie 2021
AcasăNewsletterSTUDIU Românii au devenit mai agresivi în pandemie. Mai multe femei, bătute...

STUDIU Românii au devenit mai agresivi în pandemie. Mai multe femei, bătute de parteneri

Doctorii au înregistrat o creștere alarmantă a violenței domestice de când a început pandemia, arată un studiu realizat de medici de la UMF „Carol Davila” și de la patru spitale din București.

O dată cu limitarea circulației, impusă de starea de urgență și apoi de starea de alertă, doctorii de la spitalele de urgență au constatat o scădere a numărului de accidente rutiere, a agresiunilor fizice și a traumelor dobândite prin cădere. 

În schimb, s-au confruntat cu o creștere alarmantă a violenței domestice.

„Am analizat etiologia politraumatismelor dintr-o perioadă de 3 luni care s-au suprapus peste pandemie și am comparat-o cu perioadele similare din ultimii 3 ani. Am constatat o creștere de aproximativ 4 ori a incidenței agresiunii fizice prin violență domestică”, arată medicii în studiul „Politraumatisme în timpul pandemiei de COVID-19: o creștere a violenței domestice”. 

Doctorii de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și de la patru spitale din București au analizat toți pacienții cu politraumatism care s-au prezentat la unitatea de urgențe și care au fost internați între 16 martie și 15 iunie 2020.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE