SUA dă în judecată TikTok. Ar fi colectat ilegal datele copiilor

Data:

spot_img

SUA dă în judecată TikTok. Ar fi colectat ilegal datele copiilor. Departamentul de Justiţie al SUA a dat în judecată, vineri, TikTok, acuzând compania că încalcă legea privind confidenţialitatea online a copiilor şi că a încălcat o înţelegere încheiată cu o altă agenţie federală.

Plângerea, depusă împreună cu Comisia Federală pentru Comerţ la un tribunal federal din California, vine în contextul în care SUA şi proeminenta companie de social media sunt implicate într-o nouă bătălie juridică care va determina dacă – sau cum – TikTok va continua să funcţioneze în SUA.

Citește și: Stimulente între 5.000 și 2.500 de lei/lună pentru angajații ministerului Proiectelor Europene

TikTok și ByteDance au încălcat legea federală

Cel mai recent proces se concentrează pe acuzaţiile conform cărora TikTok, o platformă care stabileşte trenduri (tendinţe) şi care este populară în rândul utilizatorilor tineri, şi compania sa mamă ByteDance, cu sediul în China, au încălcat o lege federală care impune aplicaţiilor şi site-urilor orientate către copii să obţină acordul părinţilor înainte de a colecta informaţii personale ale copiilor sub 13 ani, potrivit AP.

TikTok nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

„Această acţiune este necesară pentru a-i împiedica pe inculpaţi, care sunt recidivişti şi operează la scară largă, să colecteze şi să utilizeze informaţiile private ale copiilor mici fără consimţământul sau controlul părinţilor”, a declarat Brian M. Boynton, şeful Diviziei civile a Departamentului Justiţiei.

Citește și: Ambasadorii lui Iohannis: Diplomați, foști politicieni și consilieri prezidențiali

Statele Unite au decis să intenteze procesul în urma unei investigaţii a FTC care a analizat dacă companiile au respectat o înţelegere anterioară care a implicat predecesorul TikTok, Musical.ly.

În 2019, guvernul federal a dat în judecată Musical.ly, susţinând că a încălcat Children’s Online Privacy Protection Act, sau COPPA, prin faptul că nu a notificat părinţii cu privire la colectarea şi utilizarea de informaţii personale pentru copiii sub 13 ani.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / tiktok-5323007_1280)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related