SUA își retrag ultimii soldați din Ucraina / Britanicii își retrag și ei soldații / Rusia continuă evacuarea personalului diplomatic / Zelenski face apel la calm

Data:

Statele Unite au ordonat retragerea a 160 de soldați americani care antrenau forțele ucrainene pentru „repoziționarea în altă parte a Europei”, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, citat de AFP.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a luat decizia cu privire la trupele Gărzii Naționale din Florida „cu gândul la siguranța și securitatea forței de muncă”, se arată în declarație, Washingtonul afirmând vineri că o invazie rusă a Ucrainei ar putea surveni „oricand”.

LIVE TEXT

16:16 ​Lavrov acuză SUA că duce o „campanie de propagandă” despre posibila agresiune rusă

15:31 Președintele Ucrainei denunță avertismentele privind o invazie rusă: Alimentează panica

14:30 Marea Britanie își retrage soldații din Ucraina și le transmite cetățenilor săi să plece imediat: Să nu se aștepte la o evacuare militară ca în Afganistan

14:21Statele Unite retrag o parte a personalului său diplomatic din Ucraina

Marea Britanie își retrage soldații din Ucraina și le transmite cetățenilor săi să plece imediat

Cetățenii britanici care aleg să rămână în Ucraina nu ar trebui să se aștepte la o evacuare militară în cazul în care izbucnește un conflict cu Rusia, a declarat sâmbătă ministrul junior al apărării, James Heappey, pentru Sky News.
Cetățenii britanici ar trebui să părăsească imediat Ucraina prin orice mijloace posibile și nu ar trebui să se aștepte, așa cum au văzut în vară cu Afganistanul, că ar exista vreo posibilitate de evacuare militară”, a spus el.

Preşedintele Ucrainei denunță avertismentele privind o invazie rusă: Alimentează panica

Avertismentele americane privind un atac iminent al Rusiei împotriva Ucrainei „provoacă panică și nu-i ajută” pe ucraineni, a denunțat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de agenția Interfax-Ukraine, transmite AFP.
„În prezent, cel mai bun prieten al dușmanilor noștri este panica în țara noastră. Iar toate aceste informații (privind un atac) nu fac decât să provoace panică și nu ne ajută deloc”, ar fi afirmat Zelenski în timpul unei deplasări în țară.
Statele Unite au avertizat vineri cu privire la o posibilă iminentă invazie rusă a Ucrainei, titrează HOTNEWS.RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Reduse la tăcere. Tacticile prin care victimele sunt intimidate să nu-și reclame agresorii

O tânără din Bihor, răpită şi forţată să se...

VIDEO Audiere în Parlamentul European pe tema dezinformării și propagandei ruse

Comisia specială privind ingerințele externe în toate procesele democratice din Uniunea Europeană, inclusiv dezinformarea, a Parlamentului European, a susținut, joi, audierea

Licitație pentru reabilitarea a 50 de km de linii de tramvai în București

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, săptămâna aceasta, llansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai.

Anonimă prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.