SUA testează rachetele balistice intercontinentale. Autoritățile ruse au fost notificate | Aktual24

Data:

spot_img

SUA testează rachetele balistice intercontinentale. Autoritățile ruse au fost notificate, conform Codului de conduită de la Haga privind neproliferarea rachetelor balistice.

Statele Unite ale Americii vor efectua lansări de testare a rachetelor balistice intercontinentale (ICBM) Minuteman III pe 4 și 6 iunie, potrivit Comandamentului Spațial al SUA, relatează publicația americană Noozhawk.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

„Prima lansare de test este programată pentru 4 iunie, ora 12:01 a.m. până la 4 iunie 2024, ora 6:01 a.m. PT, de la Baza Forțelor Aeriene Vandenberg.

Statele Unite au respectat Codul de conduită de la Haga

Al doilea test este programat pentru 6 iunie, de la ora 12:01 a.m. la 6:01 a.m., ora Pacificului, pe 6 iunie, de la Vandenberg North”, se arată în comunicat.

Testele Minuteman III, care se află în serviciul Pentagonului încă din anii 1970, au rolul de a demonstra gradul de pregătire al forțelor nucleare americane și de a oferi încredere în letalitatea și eficiența descurajării nucleare naționale.

Statele Unite au trimis o notificare prealabilă a lansării în conformitate cu Codul de conduită de la Haga privind neproliferarea rachetelor balistice și au notificat în prealabil autoritățile ruse în conformitate cu acordurile bilaterale.

Citește și: Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior la Bookfest. Peste 1.000 de titluri, cărți cu prețuri speciale, 39 de evenimente, lansări, sesiuni de autografe, dezbateri

Teste preliminare ale unor astfel de rachete au fost efectuate la începutul lunii noiembrie a anului trecut.

Forțele aeriene americane (Air Force) au distrus o rachetă Minuteman III în timpul unui test de lansare din cauza unei anomalii.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Tinerii pot schimba soarta acestor alegeri. De ce? Pentru că 2024 este anul în care un milion de tineri pot vota pentru prima dată | VIDEO

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: captura foto-video – https://x.com/theinformant_x/status/1797073544146276573)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...