luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterSUA va pompa miliarde de dolari pentru recondiţionarea unuia dintre reactoarele de...

SUA va pompa miliarde de dolari pentru recondiţionarea unuia dintre reactoarele de la Cernavodă

Washingtonul va finanţa proiectul de recondiţionare a unuia dintre cele două reactoare nucleare ale Centralei Nucleare de la Cernavodă, precum şi a clădirii în care se află cele două reactoare noi. Pentru acest proiect şi altele, Banca de Export-Import a Statelor Unite va oferi României un pachet financiar în valoare de 8 miliarde de dolari, a anunţat, joi, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

“Mâine [vineri – n.r.], ministrul [economiei, energiei şi mediului de afaceri, Virgil – n.r.] Popescu se va întâlni cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette, pentru a demara un Acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiţionarea unuia dintre cele două reactoare nucleare şi renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, din România. Acest proiect în valoare de 8 miliarde de dolari va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică şi energetică.

În partea a doua a zilei, Ministrul Popescu se va întâlni cu Preşedinta EXIM (Băncii de Export-Import a S.U.A.), Kimberley Reed, în vederea semnării unui memorandum de înţelegere care vizează finanţarea proiectului nuclear de la Cernavodă şi alte proiecte din România. Este cel mai mare pachet de finanţare primit până acum de România, fapt care indică încrederea pe care o au Statele Unite în vechiul lor partener şi aliat”, a susţinut Zuckerman într-un mesaj transmis cu ocazia evenimentului Bucharest Forum, organizat de Institutul Aspen.

De asemenea, ambasadorul SUA a ţinut să sublinieze că Washingtonul şi Bucureştiul au realizat multe lucruri împreună şi că ţara noastră se află foarte aproape de o serie de oportunităţi extraordinare, inclusiv asumarea rolului de lider în Europa.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE