miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterSub 50% din cadrele didactice din Iași vor să se vaccineze împotriva...

Sub 50% din cadrele didactice din Iași vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus

Aproximativ 46,4% dintre cadrele didactice din județul Iași vor să se vaccineze anti COVID-19, conform cifrelor strânse de către Inspectoratul Școlar Județean, care au fost înaintate Ministerului Educației. În mod concret, din 12.643 de angajați care lucrează în învățământul preuniversitar, vor să se vaccineze 5.740, ceea ce face procentul general să fie de 45,4%.

Defalcată, această cifră arată că procentul este similar pentru toate categoriile de angajați din învățământul preuniversitar. La nivelul profesorilor, 4.198 de cadre didactice (din cei aproximativ 9.000 în total) vor să se vaccineze, în ceea ce privește personalul didactic auxiliar sunt 532 de persoane înscrise pe liste, un total de 48,762%, în timp ce la personalul nedidactic se înregistrează procentul cel mai mic, 40.367%, 1.010 persoane în total.

Inspectorul școlar general din Iași, Genoveva Farcaș, spune că ea intenționează să se vaccineze și că procentul de până acum este bun, dar că acesta ar putea crește până începe propriu-zis imunizarea.

„Sperăm ca vaccinarea profesorilor să ne ducă mai aproape de deschiderea școlilor pentru a face cursuri față în față. Privind la nivel național, suntem ușor peste medie din ceea ce am văzut în alte județe, dar trebuie să vedem cifrele oficiale care vor fi comunicate de ministrul Sorin Cîmpeanu. Important este să înțelegem – cu cât ne vaccinăm mai mulți, cu atât este mai bine, chiar și pentru elevi, fiindcă sporește și gradul de încredere al părinților care poate vor fi mai liniștiți în a-și trimite copiii la școală”, a declarat Genoveva Farcaș, inspector școlar general.

Și în domeniul universitar procentul de persoane care vor să se vaccineze este unul ridicat, doar la nivelul cadrelor didactice acesta atingând peste 70% la cele cinci universități de stat. (Mădălina OLARIU)

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE