Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.
Șapte dintre aceste societăți au sediul la două birouri de avocatură din municipiul Iași, unul dintre acestea fiind al lui Dragomir Tomașeschi. Acesta este notoriu pentru faptul că, în schimbul unei taxe, oferă ca sediu social cabinetul său, acest lucru fiind permis de lege, dar pentru o perioadă determinată.
Coordonate de un procuror al Parchetului Curţii de Apel Oradea, percheziţiile s-au derulat la mai multe locuinţe, la 3 sedii de firme şi la cabinetele avocatului Sallak Ştefan şi ale notarilor publici Szász Ernő, Ion Giurgincă (Salonta) şi Cornel Gârba (Oradea).
Primăria Iași cere în instanță peste 93.000 de lei de le Enviro Consulting Group, firmă controlată de familia Asimionesei. Banii reprezintă chiria neplătită de proprietarii BZI pentru un teren de 37 de mp din Tudor, din ușa Căminului T17.
Stop cadru pe bani publici. În doi ani și jumătate (2019-2021), Universitatea Agronomică a încheiat contracte de peste 12 milioane de euro cu Grup Construcții Est SA.
Mama și soția șefului ITM Iași, Costel Grojdea, investesc într-o pensiune, un restaurant, o terasă și un debarcader pe malul Lacului Aroneanu, acolo unde Primăria localității le-a concesionat trei loturi de teren de aproape 2.800 mp.
În timpul discuţiilor, C.G. i-ar fi cerut plata unei sume de bani, deşi operaţiunile cadastrale sunt teoretic gratuite. Săteanul a oferit 250 de lei, banii urmând să fie împărţiţi între C.G. şi inginerul care făcea măsurătorile. I.T. a făcut însă şi un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie.
Membru al echipei Blejnar de la conducerea ANAF, Stroe a recunoscut, în 2016, în fața anchetarorilor DNA, că, în 2011, a primit o șpagă de aproape 700.000 de lei pentru a atribui un contract al ANAF. El mai este inculpat în două dosare penale, în unul pentru trafic de influență.