Tag: BNR

Browse our exclusive articles!

BNR trece la terapia de șoc: a mărit dobânda cheie la 2,5%. Cum influențează conflictul din Ucraina

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât miercuri majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50 la sută pe...

BNR estimează că rata inflației va crește până la 8,6% în iunie anul acesta

Rata anuală a inflaţiei va creşte probabil gradual în următoarele luni, arată Banca Naţională a României, care estimează un vârf al dinamicii inflaţiei de...

Ce se întâmplă cu creditele ipotecare și în valută ale românilor

Potrivit, Europa Liberă România, de-a lungul timpului, BNR și-a menținut atitudinea rezervată față de creditele ipotecare și a încercat să le descurajeze indiferent de rata inflației.

Vîlceanu: Inflaţia nu este la un nivel record şi nici nu e 5%

Inflaţia nu este la un nivel record şi nici nu e 5%, aceasta fiind o estimare a BNR.

Mugur Isărescu: Inflația va fi în jur de 5%. Creșterile de prețuri sunt semnificativ mai mari, față de prognoza precedentă

Anticipațiile inflaționiste ale analiștilor bancari sunt rezonabile. În schimb, la nivelul operatorilor economici s-au repoziționat pe un palier superior. Au fost motive serioase: atât discursul public care a accentuat dificultățile, cât și datele care au venit de multe ori din exterior, despre creșterile de prețuri, mai ales din domeniul construcțiilor.

Popular

Piedone și 3 condamnați din dosarul Colectiv vor să scape de închisoare

Fostul primar Piedone și trei inculpați în Dosarul Colectiv cer anularea pedepsei primite după tragedia din clubul din Capitală. Instanța Supremă a decis să admită cererile de recurs în casație.

Europa liberă: Aderarea României la Schengen și baletul Austriei cu Moscova

Opoziția inexplicabilă, bazată pe argumente false, a Austriei la aderarea României la spațiul Schengen face jocurile lui Putin, așa cum și veto-urile Ungariei le fac. Nimic nu e însă întâmplător, Austria are de mulți ani legături economice și politice cu Rusia, gravitând pe orbita gazului putinist.

Alt politician din Iași implicat într-un scandal sexual

În luna octombrie, un alt politician din Iași a fost pus sub acuzare într-un scandal sexual. Cosmin Cristian Niță, candidat PMP la Consiliul Local Erbiceni, a fost inculpat și, o lună mai târziu, trimis în judecată pentru agresiune sexuală.

Subscribe

spot_imgspot_img