Tag: BOR

Browse our exclusive articles!

Reacția Patriarhiei Române după ce IPS Teodosie l-a lăudat pe Putin: Nu se exprimă în numele BOR

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat miercuri că declarațiile prin care arhiepiscopul Tomisului l-a lăudat pe Vladimir Putin reprezintă un...

OPINIE. Ce vrea BOR?

Încă de la debutul pandemiei, BOR s-a poziționat haotic și a emis mesaje contradictorii către propriii credincioși și în spațiul public, în legătură cu...

DOCUMENT. Acuzații de cenzură în Biserica Ortodoxă după ce conducerea BOR a interzis un proiect de cercetare privind robia romilor. Cercetarea teologică, doar cu...

Documentul, care pleacă de la situația acestui proiect finanțat din fonduri norvegiene, impune o serie de restricții draconice pentru teologii ortodocși, care sunt obligați să obțină acordul scris al ierarhului superior și aprobarea Patriarhului Daniel pentru orice proiect de cercetare și cooperare cu instituții sau organisme internaționale, interortodoxe, intercreștine, interreligioase.

Să ne luam țara înapoi de la ziariștii soioși

Tânărul a încercat să iasă în evidență printr-un discurs frumos construit pe emoția specifică victiminizării de tip mioritic care prinde bine la naturelul simțitor. Să compari România de acum cu oprimarea românilor sub stăpânire străină este ca și cum ai compara o injecție cu un vaccin anticovid cu tragerea pe roată a lui Horea și Cloșca. Frumos ca discurs într-o dezbatere despre românism ca fenomen galactic, dar total inept ca și construct logic.

România pe urmele lui Viktor Orban?

Sensul literelor LGBTQ a fost probabil o necunoscută pentru mulți oameni din România până de curând. Nu este de mirare: chestiuni legate de identitatea sexuală nu au jucat un rol important în dezbaterile publice din țară în ultimii ani.

Popular

Piedone și 3 condamnați din dosarul Colectiv vor să scape de închisoare

Fostul primar Piedone și trei inculpați în Dosarul Colectiv cer anularea pedepsei primite după tragedia din clubul din Capitală. Instanța Supremă a decis să admită cererile de recurs în casație.

Europa liberă: Aderarea României la Schengen și baletul Austriei cu Moscova

Opoziția inexplicabilă, bazată pe argumente false, a Austriei la aderarea României la spațiul Schengen face jocurile lui Putin, așa cum și veto-urile Ungariei le fac. Nimic nu e însă întâmplător, Austria are de mulți ani legături economice și politice cu Rusia, gravitând pe orbita gazului putinist.

Alt politician din Iași implicat într-un scandal sexual

În luna octombrie, un alt politician din Iași a fost pus sub acuzare într-un scandal sexual. Cosmin Cristian Niță, candidat PMP la Consiliul Local Erbiceni, a fost inculpat și, o lună mai târziu, trimis în judecată pentru agresiune sexuală.

Subscribe

spot_imgspot_img