Tag: casa

Browse our exclusive articles!

Cum a fost vândută cu acte în regulă, la notar, casa unei femei fără ca ea să aibă habar?

După încă o lună, Patraşcu s-a prezentat la un notariat, însoţit de o altă femeie, care a afirmat în fals că este S.D., legitimându-se cu cartea de identitate a acesteia. Notarul nu a sesizat că este vorba de altă persoană şi a acceptat întocmirea unei procuri, prin care S.D. îl împuternicea, chipurile, pe Patraşcu să vândă terenul de 1.022 mp şi casa.

Cel mai elegant teatru-cinema al anilor ’30, declarat imobil „neîngrijit” şi supraimpozitat cu 500%

„Odeon" – cel mai elegant teatru din Galaţi, după cum îl numea ziarul „Acţiunea” în 1932, transformat, după naţionalizare, în Cinematograful „Republica” a devenit...

Batjocorită de autorităţi, casa doctorului Serfioti, fost sediu masonic, a renăscut din ruină

„Vorba poetului Mircea Dinescu: arăta ca o domniţă creştină violată de turci”, spune gălăţeanul Marcel Capriş despre ruina de pe strada Domnească nr. 52, pe care a cumpărat-o în 2006. Cariatidele, care îl fascinaseră în adolescenţă, erau aproape distruse, în interiorul casei ningea, iar chiriaşii care locuiau în anexele clădirii au furat, distrus şi pus pe foc tot ce-au găsit înăuntru. Aproape doi ani i-a luat să devină cu adevărat proprietar pe imobilul cumpărat cu bani grei. Alţi trei ani au trecut până a reuşit să obţină documentele necesare restaurării casei şi încă doi ani au durat lucrările. Marcel Capriş, vicepreşedintele Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu”, care are ca obiectiv principal salvarea patrimoniului vechi, a oferit gălăţenilor o bijuterie arhitecturală, dar şi istoria extraordinară a Casei Serfioti.

Clădire veche de aproape 100 de ani, scoasă la licitație de ambasada Italiei. Nu s-au găsit cumpărători

„PERICOL DE PRĂBUŞIRE” este avertismentul clar, prins pe zidul şi pe fereastra clădirii gălăţene pe care Ambasada Italiei a încercat, fără succes, să o vândă alături de alte cinci imobile situate în Brăila, Constanţa, Târgovişte şi Bucureşti. La Galaţi, clădirea, cunoscută sub numele de „Casa Italia” se află pe o alee din centrul oraşului şi a adăpostit, pe vremuri, Consulatul Italian, apoi Camera Italiană, dar şi un Institut de Cultură Italiană, cu însemnele Secţiunii de Tineret a Partidului Naţional Fascist din Italia. „O clădire nu numai cu o arhitectură deosebită, ci şi cu o memorie importantă pentru istoria oraşului şi, poate, a lumii”, spune Marius Mitrof, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi, instituţie care, în repetate rânduri, a încercat clasarea ca monument istoric a imobilului.

Popular

O adolescentă din Iași pregătită de un campion european paralimpic, printre cei mai buni atleți ai lumii

“Ziarul de Iaşi” v-a prezentat în anii trecuţi parcursul...

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, vine în România

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola vine în vizită în...

Fostul șef al CJ Botoșani, Țurcanu, condamnat la închisoare cu executare

Condamnare la închisoare cu executare pentru spălare de bani...

Subscribe

spot_imgspot_img