Tag: comisia de la veneția

Browse our exclusive articles!

Comisia de la Veneția va emite un punct de vedere cu privire la excluderea judecătorului Cristi Danileț și proiectul privind SIIJ

O solicitare USR care vizează funcționarea sistemului de justiție din România a fost adoptată luni în Comisia de Monitorizare din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Stelian Ion: Sesizăm Comisia Europeană pentru derapajele de la Secția pentru judecători a CSM

Fostul ministru al Justției, Stelian Ion (USR) a declarat că va sesiza Comisia Europeană pentru derapajele de la Secția de judecători a Consiliului Superior...

Comisia de la Veneţia critică interzicerea adopţiilor pentru cuplurile homosexuale în Ungaria

Comisia de la Veneţia scrie că reforma constituţională intrată în vigoare în Ungaria în decembrie ''nu trebuie folosită ca ocazie pentru a deroga de la legile existente asupra protecţiei persoanelor care nu sunt heterosexuale sau pentru a revizui aceste legi în sens contrar''.

Trei asociații de magistrați cer demisia președintelui CSM după ce Comisia de la Veneția a recomandat desființarea SIIJ și eliminarea amendamentelor votate în Camera...

În mod nepermis, Consiliul Superior al Magistraturii a deformat aspecte reținute într-un aviz anterior al Comisiei de la Veneția, cărora le-a conferit o interpretare eronată, justificând astfel susținerea unor intervenții legislative asupra cărora organismul european își prezintă îngrijorarea severă, arătând, nici mai mult nici mai puțin, că sunt contrare Constituției României și statului de drept.

Barna: ”Desfiinţarea SIIJ este o prioritate şi am insistat în cadrul Coaliţiei să nu riscăm să ajungem cu această desfiinţare în toamnă”

Am discutat în şedinţa coaliţiei şi despre Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a luat decizia să sesizeze Comisia de la Veneţia. Nu a fost o sesizare din partea Guvernului, ci o sesizare din partea ministrului Justiţiei.

Popular

Cei trei de la SGG care primesc 3500 de euro/lună pentru patru ședințe

Secretariatul General al Guvernului a avut anul trecut trei...

Nicușor Dan: Este important ca noi să ne păstrăm zona istorică, pentru ca Bucureştiul să existe pe harta turistică

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, va ataca luni în instanță reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Municipiului Bucureşti, ceea ce, în opinia edilului ar putea da undă verde ridicării unor blocuri între clădirile vechi.

Cum arată cel mai mic oraș din Constanța, unde preotul are ieșiri despotice în fața libertății de exprimare: Căruțe pe străzile aproape pustii, bibliotecă...

Orașul Negru Vodă din județul Constanța, desemnat oraș în urma unei campanii de “urbanizare” pe hârtie din timpul ultimilor ani ai regimului comunist, a coborât sub pragul de 5.000 de locuitori, înregistrând puțin peste 4.600 de oameni la recensământul din 1 decembrie 2021. Reporterii Info Sud-Est au vizitat localitatea pentru a vedea cum arată cel mai mic oraș din județ în 2023.

Subscribe

spot_imgspot_img