Tag: LGBT

Browse our exclusive articles!

Bucharest Pride: Festivalul ocheanului întors către sine

În toate proiectele, programele, conferințele, dezbaterile care privesc persoanele de altă orientare sexuală cuvântul de ordine este comunitate.

Administrația Fritz, acuzată că finanțează un festival LGBT prin programul cultural prioritar al Centrului de Proiecte al Primăriei Timişoara

PrideTM, eveniment dedicat comunităţii LGBTI+, a primit finanțare, iar festivalurile de renume ale orașului cum sunt Timfloralis sau Festivalul Inimilor, nu se mai organizează din lipsă de bani.

O dezbatere artificială: Sex sau gen pe buletin

Dezbaterea despre gen vs sex pe noile buletine de identitate este umflată artificial de pe poziții ideologice, de grupurile conservatoare și ultraconservatoare din politică și societate. Ele văd în cuvântul ”gen” o amenințare directă la adresa propriilor valori. Introducerea opțiunii X alături de feminin și masculin pe buletin reprezintă în ochii lor un sacrilegiu, o victorie a ”progresismului”, cucerirea unei redute simbolice: cartea de identitate.

UDMR este anti-DNA, nu anti-LGBT

În România, dezbaterea – atâta câtă a fost – a avut drept obiect introducerea educației sexuale în școli și a fost ucisă de anunțul prim-ministrului Cîțu că de anul viitor va fi introdusă disciplina „educație pentru viață”, care va avea același statut ca ora de religie.

În România fascismul intră pe sub ușă?

În România, fascismul intră, încet, încet pe sub ușă, fără să ne dăm seama. Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu crede că homosexualii trebuie tratați medical și promite un pachet de legi care să-i apere pe copii de așa zisa „propagandă gay”. Pentru senatorul AUR tot ceea ce înseamnă LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgenderi) este egal cu deviația și, deci, e nevoie să fie corectată, eventual prin lege. 

Popular

Centrul Cultural Româno-Ucrainean inaugurat la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați

Facultatea Transfrontalieră din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din...

VIDEO Un mort și 3 răniți în accidentul feroviar din Gara Galați

O locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de...

Procese pentru poluare: regia de apă refuză să plătească 2 lei şi 13 bani către Admnistrația Apelor

Două instituţii publice se luptă în instanţă pentru o sumă mai mult decât ridicolă. ApaVital a refuzat să achite către Administraţia Bazinală a Apelor suma de 2 lei şi 13 bani, imputată pentru depăşirea concentraţiei unor poluanţi în apele uzate din zona Hârlăului.

Subscribe

spot_imgspot_img