Tag: romi

Browse our exclusive articles!

Violența polițienească față de romi continuă să fie raportată în întreaga UE. Ce au solicitat eurodeputații la Strasbourg

"Forța excesivă, brutalitatea poliției și comporamentele inadecvate comise împotriva romilor continuă să fie raportate în întreaga UE, în conformitate cu constatările din 2020 ale Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniuni", precizează Parlamentul European.

Holocaustul romilor: „Am fost încărcați în vagoane de vite și duși în Transnistria”. La ordinul lui Ion Antonescu, 25.000 de romi au fost deportați...

Porajmos – Holocaustul romilor – este comemorat în fiecare an pe 2 august. În perioada celui de-al doilea război mondial, Germania Nazistă și aliații ei, printre care și România, au provocat un genocid în care au pierit, potrivit Muzeului Holocaustului de la Washington, între 250 și 500 de mii de romi.

Centrul European pentru Drepturile Romilor cere încetarea evacuării din Pata Rât: „Mai multe familii vor rămâne fără adăpost”

Tocmai am trimis o scrisoare primarului din Cluj-Napoca prin care îl îndemnăm să înceteze evacuarea planificată a familiilor de romi care locuiesc la Pata Rât. După un deceniu în care au trăit lângă un depozit de deșeuri de la periferia orașului, mai multe familii sunt amenințate cu o evacuare săptămâna aceasta, după ce a fost trimis un ordin de la Primărie.

VIDEO.”România-incluziune etnică și rasială”. Cerasela Bănică (CADO): Segregarea școlară este cea mai întâlnită formă de discriminare rasială

Desegregarea nu a fost finanțată și nu există expertiză nici în rândul societății civile pe acest subiect. Segregarea a fost finanțată numai în 2006, iar acum observăm lipsa de capacitare a instituțiilor statului și a societății civile.

Vaslui: Casele romilor din mai multe comune au fost reparate cu bani europeni, iar unii localnici au primit fonduri pentru antreprenoriat

Am reabilitat jumătate din sediul primăriei, unde se acordă servicii medicale cum ar fi analize de sânge, pediatrie etc. În contextul actual al pandemiei de coronavirus, aceste servicii medicale acordate cetățenilor sunt foarte importante.

Popular

Drumuri naţionale închise în judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi

Trei drumuri naţionale din judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi...

Firmele de deszăpezire din Vrancea, amenințate de șefii județului

Vrancea a fost unul dintre dintre cele mai afectate...

Arhivele Naționale din Botoșani are puțini angajați, o clădire cu probleme și „sabotate”

Unele instituții nu reușesc să țină pasul cu dezvoltarea....

Topul celor mai bune mașini second hand de buget

Oricât de incredibil ar părea, există și mașini ieftine...

Subscribe

spot_imgspot_img