Tag: școala

REPORTAJ – Urmașii Domnului Trandafir: un model de lecție deschisă la o școală din Iași

Teach for Romania a deschis în acest an primul său birou regional, care va opera în regiunea Moldovei și va avea sediul la Iași.

Scenariile de funcționare a școlilor și grădinițelor în noul an. Ce se întâmplă la apariția unui caz de COVID-19, într-o clasă

Noul an școlar începe și de data aceasta sub semnul pandemiei de Covid-19, cu un set de reguli de funcționare stabilite de autoritățile naționale.  Masca...

Un dezastru PNDL: 600 de elevi n-au școală după 6 ani de proiect. Vor învăța în stradă ca în Africa. Primarul se ascunde

Aflată în modernizare pe un proiect PNDL accesat de fosta administrație și început înainte de ultimele alegeri locale, școala este încă un șantier prin care umblă muncitorii.

Noile reguli pentru deschiderea școlilor: Masca e obligatorie. Scenariile pentru apariția unui caz de Covid într-o clasă

Tipul de mască: am recomandat purtarea măștii de tip medical, dar am revenit cu câteva condiții pentru măștile de tip textil: să acopere corect nasul și bărbia.

Nou scandal cu „profa” de Religie: copii terorizați, părinți revoltați. „De ce naște femeia în chinuri”

Surse din școală spun că s-au făcut presiuni asupra membrilor CA, prin intermediul unor preoți, pentru ca Adriana Nastasă să nu fie dată afară, așa cum doreau părinții unor elevi.

Ministrul Educaţiei a anunțat condiţiile şi în ce situaţii masca de protecţie nu va fi purtată la şcoală

Şcoala nu ar trece integral în online (la o rată de infectare de peste 6 la mie – n.red.). Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie.

57% dintre elevii din România au dispărut din școală în opt ani. Ce s-a întâmplat cu acești copii?

Opt ani mai târziu (în 2021), ei ar fi trebuit să susțină examenul de Evaluare Națională. S-au înscris la acest examen puțin peste 131.000 de elevi, dar s-au prezentat 93% dintre aceștia.

O lecţie pentru Ministrul Educaţiei “predată” într-un sat din judeţul Iaşi: “Şcoală de meserii” privată

La Centrul Educaţional Popricani, copiii din localitate sau din familiile sprijinite până acum vor putea ca după ore să îşi facă temele, fiind sprijiniţi de voluntarii proiectului, dar şi să înveţe diverse meserii, de la olărit şi confecţionat mături până la IT.

Vieți schimbate cu fonduri europene de organizația Salvați Copiii: “Îmi place aici și am lumină tot timpul. Acasă, nu!”

Inițiatorii proiectului cred cu tărie că la finalul celor trei ani de proiect, prin sprijinul acordat copiilor la nivel educativ, prin transformarea mediului școlar într-unul prietenos, prin formarea cadrelor didactice, prin formarea de rețele de colaborare interinstituțională, se va diminua vizibil abandonul școlar și va crește accesul copiilor și tinerilor la niveluri de educație superioare și ulterior, pe piața muncii.

O școală modernă cu bani UE în locul unei ruine de 100 de ani. Clădirea va avea și lift

La 20 de kilometri de Galați, comuna Tulucești se mândrește cu statutul de campioană în județ la absorbția de fonduri europene prin multitudinea de...

Popular

Oradea, „Orașul faptelor bune” | Bihoreanul

Oradea, „Orașul faptelor bune”. Municipiul va găzdui campania „Orașul...

Poșta Română va închide treptat toate oficiile deținute | Banatul Azi

Poșta Română anunță că va închide treptat toate oficiile...

Rolul sindicatelor în societatea românească | Oglinda de Azi

Rolul sindicatelor în societatea românească. Sindicatele continuă să joace...

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov | Aktual24

Summitul G20: Macron i-a strâns mâna lui Lavrov. Ministrul...