De ce nu recuperează statul român banii făcuți din droguri. În Raportul Moneyval, realizat cu câteva luni înaintea accidentului de la 2 Mai, autoritățile...
PressHub a investigat cum procedează instituțiile României în cazul unor tinere fete vulnerabile din DGASPC-uri care devin mame și cum se derobează de responsabilitate.
„Eram...
2024 este cu siguranță un an de răscruce pentru România, poate și pentru Europa.
Trăim cea mai lungă perioadă de democrație din istoria României, dar...
Şeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat duminică că în maximum două săptămâni va putea spune dacă OMV datorează sau nu contribuția de solidaritate către...
Lovitură de teatru în bătălia purtată de magnaţii Ioan şi Viorel Micula cu Statul Român. După ce, în decembrie 2019, Ministerul Finanțelor le-a plătit...
Statul român a plătit despăgubiri de 220 de milioane de euro constructorilor de drumuri din cauza incompetenței și corupției care au ros din temelie Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
În cazul în care Gabriel Resources nu îndeplineşte condiţiile pentru obţinerea avizelor, statul român nu poate fi acuzat pentru acest lucru. Compania minieră poate demonstra că îndeplineşte aceste condiţii legale, iar în acest caz neacordarea avizelor este un abuz al statului.
În 1960, socrii lui Feodor Poliacu dețineau 1.153 mp de teren pe strada Măcelari nr. 3. Este denumirea veche a străzii ce mai târziu a avut o prelungire: Uranus. Au depus documentație la Primărie să își facă acolo casă, dar autoritățile vremii au respins cererea.
Procesul dintre fraţii Micula şi Statul Român este unul notoriu. Pentru că în 2005 România a suspendat, cu trei ani mai devreme decât promisese printr-o ordonanţă din 1998, ajutoarele de stat pe care le acordau investitorilor din regiuni defavorizate, implicit grupului de firme European Food and Drinks, patronat de fraţii gemeni Ioan şi Viorel Micula, cei doi, în calitate de investitori suedezi cu rezidenţă în Români, şi companiile lor au deschis un proces prin care au cerut despăgubiri pentru prejudiciile cauzate de revocarea ajutorului de stat.
Desegregarea nu a fost finanțată și nu există expertiză nici în rândul societății civile pe acest subiect. Segregarea a fost finanțată numai în 2006, iar acum observăm lipsa de capacitare a instituțiilor statului și a societății civile.