Subsecretariatul de stat pentru deținuți politici ar urma să fie condus de un fost membru al Partidului Comunist Român

Data:

Subsecretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1944-1989, funcție apolitică și destinată exclusiv reprezentării guvernamentale de către foștii deținuți politici, ar urma să fie condus de către un fost membru al Partidului Comunist Român, acuză Octav Bjoza, președinte Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), filiala Brașov.

Octav Bjoza a deținuț această funcție până martie 2021, când a fost demis de către fostul premier Florin Cîțu.

„Subsecretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1944-1989 a fost înființat exclusiv și cu condiția de a fi numit un fost deținut politic”, menționează acesta, într-o scrisoare de protest.

Octav Bjoza, care a avut a avut cel mai lung mandat de subsecretar de stat într-un Guvern în ultimii 20 de ani, respectiv 6 ani 5 luni și 15 zile, între 2008 și 2021, arată că cel care este acum propus pentru această funcție l-ar fi mințit pe premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: VIDEO Campanie România TV pentru „spălarea” lui Visarion Alexa și acuzarea femeii agresate. Avocat: „Cât să fie de entuziasmată ca să nu plece?”

„Propunerea domnului Leonard Câmpeanu, vicepreședinte interimar (din 2020) al Flilialei AFDPR București,  pentru ocuparea funcției de subsecretar de stat la Secretariatul de Stat este o rușine pentru noi, foștii deținuți politici, în contextul în care acesta a ascuns faptul ca a fost membru PCR in CV-ul prezentat Primului Ministru Nicolae Ciucă. Este exclus ca foștii deținuți politici să fim reprezentați de un fost membru al Partidului Comunist”, se arată în scrisoarea de protest.

Ruptură dintre deținuții politici și guvern

Octav Bjoza arată că, dacă acest lucru s-ar întâmpla, ruptura dintre AFDPR și Guvern ar fi iremediabilă, iar Subsecretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1944-1989 (înființat și dedicat nouă) – celor din temnițele comuniste nu și-ar mai avea scopul și menirea!

„Stimate Domnule Prim Ministru Nicolae Ciucă, decizia numirii unui fost membru al PCR ar fi doar o insultă și jignire la adresa noastră, iar răsunetul ar fi unul la nivel mondial”, transmite Octav Bjoza.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...

Cum va fi vremea de Paște. În unele zone din țară se așteaptă ninsori

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile urmează să...

Statul român este dator cu milioane de euro către producătorii de filme din străinătate

Statul român este dator cu milioane de euro către...