Familia președintelui Tribunalului Gorj, avantajată financiar de deciziile instanței pe care o conduce, în dosarul insolvenței Succes Nic Com SRL

Data:

  • Cele mai vechi dosare de insolvență, în care firmele sunt active și depun bilanț anual, sunt din anii 2014 și 2015. Dintre insolvențele de peste un deceniu, Succes Nic Com SRL este compania cu cea mai mare cifră de afaceri, peste 10 milioane de euro în 2023, conform bazelor de date Lege5.ro sau Termene.ro.
  • În ciuda acestor venituri, Succes Nic Com SRL a plătit doar 2 milioane de lei la Fisc, din datorii certe sau contestate de 124 milioane de lei la bugetele publice, așa cum reiese chiar din datele caselor de insolvență care administrează reorganizarea, Siomax SPRL și CITR.
  • Asta pentru că deciziile Tribunalului Gorj permit „continuarea activității fără riscul ca societatea să intre în faliment, pentru a-i fi executate bunurile și activitatea de către autoritățile statului sau de partenerii de afaceri”, spun reprezentanții creditorilor.
  • Tribunalul Gorj este condus, din 2020, de judecătoarea Laura Mihaela Sarcină. Aceasta este judecător la Tribunalul Gorj din 2010. Laura Mihaela Sarcină este soția lui Nicolae Sarcină, cel care controla Succes Nic Com SRL la intrarea în insolvență, dar este acționar unic și acum.
  • Laura Mihaela Sarcină ne-a transmis că nu a avut cum să se implice în acest dosar, pentru că ea este președinte al Tribunalului Gorj doar din 2020. În plus, un președinte de instanță nu poate influența un judecător de caz, funcția având un rol ierarhic doar administrativ.
  • Cu toate acestea, Tribunalul Gorj a permis, în procedura insolvenței, ca activitatea Succes Nic Com SRL să fie mutată, parțial, pe alte firme, printre care și Succes Nic Dezvoltare 1991 SRL. Societatea este deținută chiar de ginerele soților Sarcină.
  • Nicolae Sarcină ne-a asigurat că insolvența este una de bună credință, iar compania pe care o deține este aproape de a ieși din această procedură.
  • Tot în această procedură de insolvență, un alt fost angajat al grupului Succes, Sorin Victor Tivig, a obținut la licitațiile executorilor autovehiculele firmei aflate în insolvență. El este acum administrator la Uzina Rominex SRL.
  • Un concurent la aceste licitații a sesizat Tribunalul Gorj, dar și practicienii în insolvență, că Tivig nu ar avea voie să participe la licitații, fiind un posibil interpus.
  • Un camion preluat de Uzina Rominex de la Succes Nic Com s-a răsturnat, în ianuarie 2023, în timp ce transporta mineri la o carieră. Trei persoane aflate în camion au murit.

Cea mai mare firmă, ca și cifră de afaceri, aflată pe lista celor mai îndelungate proceduri de insolvență este Succes Nic Com SRL (Dosarul 528/95/2015). Înregistrată cu sediul social în Voluntari, județul Ilfov, activitatea economică se desfășoară în special în județul Gorj. Nicolae Sarcină este acționarul unic.

30 de firme beneficiază de cele mai vechi proceduri de insolvență, în care firmele încă se află în reorganizare și au activitate, conform unei analize a dosarelor de acest tip.

Este vorba despre firme care au depus bilanț, în 2023, cu venituri din activități care nu sunt doar din lichidări de active.

Aceste companii au deschise proceduri de insolvență din 2014 sau 2015. Însă, niciuna dintre aceste societăți nu se apropie de cifra de afaceri pe care o rulează anual Succes Nic Com SRL, așa cum reiese din datele platfomelor de monitorizare a mediulu de afaceri, cum sunt Lege5.ro, Termene.ro.

Cu venituri de peste 53 de milioane de lei în 2023, ultimul an pentru care firmele au depus bilanțul contabil la Fisc, Succes Nic are venituri anuale cât toate celelalte firme aflate în insolvență încă din anii 2014 și 2015, la un loc.

Reprezentanții Tribunalului Gorj ne-au transmis că, alături de insolvența Succes Nic Com, mai sunt, în evidențele instanței, alte 33 de societăți comerciale în aceeași situație la instanța gorjeană. 23 de insolvențe sunt din același an ca și cazul Succes Nic Com SRL, se precizează în răspunsul primit de la Tribunalul Gorj.

Tribunalul Gorj
Tribunalul Gorj

Pe portalurile termene.ro și lege5.ro nu am găsit aceste firme care să fie în insolvență din 2014 și 2015 și care să aibă venituri din activitate curentă în 2023.

Creditorii principali – Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Primăria Târgu Jiu, Banca Unicredit și Romaqua – se plâng Tribunalului Gorj că Succes Nic nu mai plătește din debite. În schimb, activitatea și bunurile sunt mutate pe alte firme, chiar cu acordul caselor de insolvență Siomax SPRL și CITR și al judecătorului sindic de caz.

În plus, toate solicitările de intrare în faliment, pentru ca statul și partenerii să recupereze măcar parțial datoriile, sunt respinse sau amânate de deciziile judecătorului sindic Tiberiu Ioan Hartmann.

Succes și în insolvență

Pe 23 martie 2025, Tribunalul Gorj a decis să respingă cererea ANAF și a permis Succes Nic Com să-și continue activitatea sub protecția insolvenței.

Stand Succes

Primăria Târgu Jiu nu reușește să-și recupereze cele 10 milioane de lei din taxele locale neachitate de Succes Nic Com. Tribunalul Gorj a respins cererea de faliment pe 24 februarie 2025. Apelul se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) încearcă să recupereze aproape 115 milioane de lei de la startul insolvenței. A reușit să încaseze doar 2 milioane de lei, iar alte 110 milioane de lei nici nu sunt recunoscute încă în procedura insolvenței. Datoria a fost contestată în instanță de Succes Nic Com.

În alte două dosare, Unicredit Leasing Corporation IFN și Romaqua Group SA s-au plâns, fără succes, judecătorilor că administratorii judiciari ai Succes Nic Com nu le primesc două cereri de plată, de aproape 1,2 milioane de lei cumulat.

Citește și: MiG-urile Armatei Române nu au mai ajuns să lupte în Ucraina

„Creanța de 827.000 de lei a Romaqua reprezintă 286 de vitrine frigorifice predate cu 2 luni anterior deschiderii procedurii de insolvență din 2015, în baza unui contract de comodat. Cei doi administratori judiciari, cu acordul instanței, au înțeles să îndepărteze creanța sub pretextul că agregatele urmează să fie predate. A predat doar câteva agregate, într-o stare jalnică. Pentru diferența de agregate, de la 286 până la 179, Romaqua Group a cerut plata creanței curente pentru cele 179 de vitrine frigorifice nepredate”, se precizează în documentele trimise instanței de reprezentanții Romaqua.

„ANAF și Primăria Municipiului Târgu Jiu au solicitat trecerea la faliment, iar cererile lor au fost respinse de judecătorul sindic. În prezent, cererea Primăriei este pe rolul Curții de Apel, iar pentru cererea ANAF instanța urmează să publice motivarea în următoarea perioadă. Până la o decizie definitivă, procedura de insolvență continuă”, ne explică CITR.

Datoriile totale ale Succes Nic Com SRL ajung, în anul 2025, la suma de 258 de milioane de lei, conform bilanțului depus la Fisc. Restanțele de plată din 2025 sunt mai mari decât cele din 2015 cu 90 de milioane de lei față de 2015.

Începuturile afacerii Succes

Societatea Succes Nic Com este deținută de asociatul unic Nicolae Sarcină, iar administratorul special este Constantin Tudor Turtoi. Sarcină a fost acționarul unic și în 2015, data intrării în insolvență.

Nicolae Sarcina

Businessul Succes a luat naștere în 1994, când omul de afaceri Nicolae Sarcină a început să facă comerț en-gros și en-detail cu produse alimentare și nu numai. Ulterior, societatea și-a extins domeniul de activitate, ocupându-se, printre altele, de producția de pâine și produse de patiserie, ambalare produse, producție publicitară, comerț cu produse petroliere (benzinării), construcții etc.

Administratorii judiciari ai insolvenței – Siomax și CITR – au explicat motivul pentru care firma a ajuns în insolvență astfel: afacerea a mers bine până în 2014, când a intrat pe pierdere, urmare a mai multor factori identificați de administratorul judiciar, printre care nesepararea veniturilor și cheltuielilor generate de fiecare activitate în parte, lichiditate scăzută sau inexistența unei strategii pe termen mediu și lung a managementului.

Nicolae Sarcină susține că procedura de insolvență a fost necesară pentru că anumite persoane au dorit să pună mână pe companie. „Am avut și dosar la DIICOT, în care acuzațiile s-au bazat pe un prejudiciu zero. Așa a fost o direcție în România acum câțiva ani să se pună mână pe firmele autohtone. Nu este o insolvență lungă, este una obișnuită. Eu știu și insolvențe de peste 15 ani. În plus, nu eu decid cât ține insolvența, aest lucru este hotărât de practiienii în insolvență și de judecătorul sindic”, ne-a explicat Nicolae Sarcină.

Omul de afaceri a mai fost acuzat de spălare de bani într-un dosar deschis de DIICOT, de evaziune fiscală – ancheta a fost soluționată după 6 ani, cu trimiterea în judecată – și de dare de mită, într-un dosar închis după ce s-a prescris fapta.

Acesta ne-a mai asigurat că Succes Nic Com este aproape să-și plătească toate datoriile și să iasă din insolvență. „Este o afacere clădită în zeci de ani. Sunt oameni care muncesc aici și taxe pe care le plătesc. Suntem foarte aproape să ne plătim toate datoriile și să ieșim din insolvență”, ne-a mai transmis acesta.

Tribunalul Gorj, condus de soția acționarului Succes Nic Com

Pe lângă durata foarte mare a reorganizării firmei sub protecția insolvenței oferite de Tribunalul Gorj, mai atrag atenția relațiile de familie.

Soția lui Nicolae Sarcină, patronul de la Succes Nic Com, este președinta Tribunalului Gorj din anul 2020. Și în 2015, anul intrării în insolvență, aceasta era magistrat al instanței, dar nu avea funcții de conducere.

Laura Mihaela Sarcină a fost vicepreședinte al Tribunalului Gorj din 2016, iar din 2020 a fost avansată la funcția de președinte al instanței care oferă firmei soțului său una dintre cele mai lungi insolvențe din România.

Biroul de Presă al Tribunalului Gorj ne-a transmis că, din punctul de vedere al instanței, nu există nicio situație de incompatibilitate.

„Cazurile de incompatibilitate și motivele de abținere sunt reglementate de Codul de procedură civilă, fiind prevăzute inclusiv organele judiciare competente și procedura de constatare a acestor incidente procedurale”, ne-au precizat reprezentanții instanței.

„Prin urmare, numai completul învestit cu soluționarea unui astfel de incident poate decide cu privire la existența unei incompatibilități sau a unui motiv de abținere”, mai punctează Tribunalul Gorj.

Ar trebui precizat că ANAF-ul și Primăria Gorj nu au cerut niciodată strămutarea dosarului pe baza relației soț-soție între acționarul majoritar de la Succes Nic Com și președinta Tribunalului Gorj.

Afaceri în familie: ginerele preia afacerile

Planul de reorganizare propus de Siomax SPRL și CITR, apoi aprobat de Tribunalul Gorj, s-a fundamentat pe transferul liniilor de business către societăți din grupul de firme Succes. Motivul: pretextul că acestea pot fi eficientizate și dezvoltate, iar creanțele companiei ar fi achitate într-un termen de 3 ani, în conformitate cu un program de plăți detaliat.

Astfel, conform planului de reorganizare, rețeaua de magazine „Succes” a fost transferată către Succes Dezvoltare 1991 SRL, târgul auto „Succes” către Achiziție și Dezvoltare SRL, iar utilajele terasiere către TPSUT SRL.

Citește și: Puciul din USR împotriva Elenei Lasconi era programat pe 25 noiembrie. Victoria lui Călin Georgescu a amânat planul

CITR ne-a transmis că „vânzarea tuturor activelor a fost prevăzută în planul de reorganizare, care a fost aprobat de creditori și confirmat de judecătorul sindic”.

  • Succes Dezvoltare 1991 SRL (37 de milioane de lei cifră de afaceri și profit peste 100.000 de lei) este deținută de Alexandru Răzvan Verșin. Acesta este soțul Georgianei Sarcină, fiica lui Nicolae Sarcină, cu care s-a căsătorit în 2018.

Judecătoarea Mihaela Laura Sarcină ne-a transmis, prin biroul de presă al Tribunalului Gorj, că nu s-a implicat și nu se poate implica în acest dosar.

Laura Mihaela Sarcină

„După 30 de ani de activitate (în domeniul penal), știu că doar judecătorul este cel în măsură să dispună soluțiile legale, în baza actelor aflate la dosar – acte care nu au cum să fie altceva decât obiective și în neutralitate față de terți”, sunt precizările magistratului.

  • Achiziție și Dezvoltare SRL (venituri de 16,8 milioane de lei și pierderi de aproape 150.000 de lei) este deținută de Camelia Priescu, acționarul majoritar și de la Grimex.
  • TPSUT SRL din Mehedinți este deținută de acționarul majoritar Maria Bălan (peste 92%), prin intermediul altei firme, Radical Producție, Transport și Servicii SRL.

Comitetul creditorilor și legăturile din grupul Succes

Administratorul judiciar Siomax SPRL, în consorțiu cu CITR Filiala București SPRL, a coordonat insolvența Succes încă din 2015.

În luna mai a aceluiași an, Tribunalul Gorj a luat act de desemnarea comitetului creditorilor, format din: Banca Transilvania SA, în calitate de președinte, Romaqua Group SA, Trustul pentru Servicii cu Utilaje Diverse (TPSUD), Grupul Reparații Industriale și Montaj Excavatoare (Grimex) și GTPD SRL.

Acționarii ultimelor trei firme au legături cu Nicolae Sarcină și asigură majoritatea (3 la 2) când se iau decizii asupra acțiunilor Siomax și CITR în comitetul creditorilor.

  • GTPD SRL din Ilfov (cifră de afaceri de 45 de milioane de lei, dar aflată în insolvență din 2024) este deținută de Mariea Ionașcu (99,995%).

Mariea este rudă cu Maria Sidona Ionașu, fost operator, apoi economist în firma Succes Nic Com SRL. În plus, conform datelor firmei din Monitorul Oficial, ruda lui Nicolae Sarcină, Mihai Sarcină, a fost acționar al GTPD SRL între 2003 și 2005.

  • Trustul pentru Servicii cu Utilaje Diverse SRL din București (29,8 milioane de lei cifră de afaceri și profit de 5,7 milioane de lei) este deținut tot de GTPD SRL, prin firma Anrara Consult din Târgu Jiu.

Administratorul firmei este Lucia Vladimirescu. Aceasta este director la GTPD. Însă, a fost, între 2003 și 2015, anul deschiderii insolvenței, director de aprovizionare la Succes Nic Com SRL, conform propriului CV publicat pe LinkedIn.

  • Grupul Reparații Industriale și Montaj Excavatoare SRL (Grimex) din București (cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și 3,4 milioane pierderi) are ca acționar majoritar pe Camelia Priescu.

Firma a avut-o ca acționar (2014–2016) pe Nicoleta Liliana Sarcină, rudă a lui Nicolae Sarcină. Societatea a fost deținută, de la înființare (2006), de Iosif Holt (70%) și Ana Elena Buzatu (30%). Holt a avut mai multe poziții în grupul Succes din 2004 și până în 2015, anul insolvenței. În 2014, el cedează acțiunile Nicoletei Liliana Sarcină.

Autovehiculele Succes au fost scoase din firmă la licitații suspecte

În procedura insolvenței, practicienii de la Siomax și CITR au decis să execute o mare parte din imensul parc auto al Succes Nic Com SRL.

Aceste autovehicule, în mare parte camioane, au ajuns în patrimoniul firmei Uzina Rominex SRL. Firma este deținută de acționarul unic Carmen Turtoi, soția administratorului de la Succes Nic Com, Constantin Turtoi. Administrator la Uzina Rominex este Sorin Victor Tivig.

Stângă Denis Louis a contestat, în februarie 2024, licitațiile nr. 1059, 1060, 1061, 1062, prin care erau scoase la vânzare, de administratorii judiciari, autovehicule ale Succes Nic Com.

Tânărul povestește că, la licitație, a mai apărut și Sorin Victor Tivig, care „a acționat ca un interpus al debitorului, neavând astfel dreptul să participe la licitație, cu consecința anulării participării și adjudecării bunurilor de către acesta și constatării adjudecării de către subsemnatul, la prețurile pe care le-am oferit, a bunurilor ce au făcut obiectul proceselor-verbale de licitație, raportat la prevederile regulamentului de vânzare”.

„Deși aceste bunuri sunt la vânzare de o perioadă îndelungată de timp, nefiind adjudecate până la data participării subsemnatului la licitație, am constatat că la licitație s-a mai prezentat o persoană care s-a înscris pentru aceleași bunuri, respectiv dl. Sorin Victor Tivig”, a declarat acesta instanței.

„Fiind o persoană de notorietate, recunoscându-l ca fiind angajat al uneia dintre firmele apropiate debitorului Succes Nic Com SRL, respectiv al firmei, director al societății comerciale TPSUD, controlată de asociatul debitorului, am solicitat comisiei de licitație să nu accepte participarea dlui Sorin Victor Tivig”, a mai relatat Stângă.

„În ciuda argumentelor mele, comisia de licitație a permis, nelegal, participarea dlui Sorin Victor Tivig la licitație, scopul fiind, în opinia mea, fie să fie crescut artificial prețul de adjudecare, fie să mă împiedice să adjudec bunurile”, se mai plânge tânărul.

Conform art. 767 alin. (2) din Codul de procedură civilă, referitor la participanții la licitație în procedura urmăririi mobiliare, se prevede că: „Debitorul nu va putea fi adjudecatar, nici personal, nici prin persoană interpusă.”

Reprezentanții CITR ne-au transmis că, în cele din urmă, oferta societății Uzina Rominex, reprezentată de administratorul Sorin Victor Tivig, a fost descalificată, iar bunurile au ajuns la la Stângă:

„Referitor la licitația care face subiectul întrebării dvs., bunurile descrise în procesele verbale contestate au fost adjudecate, după descalificarea societății Uzina Rominex SRL, de către domnul Denis Louis Stângă”, este precizarea primită.

Toate licitațiile publice au fost organizate conform legii insolvenței, ne-au mai asigurat reprezentanții CITR.

Camionul Succes, folosit de Uzina Rominex care a ucis trei mineri

Firma Uzina Rominex SRL și Victor Sorin Tivig, administratorul acesteia, sunt cercetați penal într-un dosar care vizează chiar autovehicule luate de la Succes Nic Com.

Pe 17 ianuarie 2023, în jurul orei 13:15, în cariera Jilț Sud, un autovehicul care transporta spre sediul sectorului 15 muncitori, la finalizarea unor lucrări de mentenanță la un excavator, s-a lovit de un cap de pod care traversa o bandă transportoare și s-a răsturnat.

Dragoș Pârjol, Constantin Negoiță și Gheorghe Vîlceanu, cu vârste de 29, 38 și 48 de ani, angajați ai CE Oltenia, au decedat.

Vehiculul este înmatriculat pe societatea Succes Nic SRL, care aparține omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. Mașina era veche de 41 de ani, potrivit informațiilor G4Media. Ea fusese închiriată de Uzina Rominex, cu tot cu șofer, pentru a transporta mineri din carieră spre poarta de ieșire, conform unui contract primit de la Complexul Energetic Oltenia.

Reprezentanții CITR ne-au asigurat că „toate licitațiile publice au fost organizate conform legii insolvenței”.

Uzina Rominex SRL este culpabilă pentru că a pus la dispoziția companiei energetice o autoutilitară de transport marfă neomologată și neautorizată pentru transportul de persoane, cu deficiențe tehnice grave: coeficientul de frânare mai mic de 43%, iar anvelopele erau uzate complet și crăpate, au stabilit inspectorii ITM, conform dosarului penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru.

Acuzațiile sunt de săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Nicolae Sarcină ne-a precizat că autovehiculul implicat în accident era doar închiriat de la Succes Nic Com SRL. „Nu putem avea nicio vină în acest dosar. Noi am închiriat bunul are a fost folosit de altcineva. În plus, din ce știu eu, șoferul și-a asumat toată vina. El a recunoscu că acel camion era de marfă, dar colegii lui l-au rugat, pentru că ploua afară, să-i ia și pe ei în camion. În plus, a fcut și o manevră greșită și camionul s-a răsturnat”, ne-a mai explicat acționarul unic de la Succes Nic Com.

Victoriile în instanțe ale Succes Nic Com

În procedura insolvenței începută în 2015, conform dosarului 528/95/2015 aflat pe rolul Tribunalului Gorj, Secția a II-a Civilă, planul de reorganizare al Succes Nic Com SRL a fost aprobat în 2018.
Conform legislației în domeniu, durata maximă a unui plan de reorganizare este de patru ani, așa cum se precizează în Legea 85/2014, conform art. 139 alin. (5).

Citește și: Primul milion de lei al familiei Ciolacu

„Din 2018 și până acum, nici administratorii judiciari, nici debitorul prin administrator special și niciun judecător sindic nu a dispus intrarea în faliment, având în vedere că erau îndeplinite condițiile prevăzute de art. 145 litera d) din Legea 85/2014, având în vedere că debitorul realiza pierderi și datorii curente”, punctează reprezentanții unui creditor care încearcă să-și recupereze datoriile.

„Durata unei proceduri de insolvență nu este fixată prin lege, ci depinde de complexitatea litigiilor asociate. Perioada de observație poate varia de la 6 luni, în cazurile cele mai rare, până la 3-4 ani, iar mai departe, procedura de reorganizare poate dura până la 5 ani sau mai mult, în funcție de aspectele procedurale. În practică, există cazuri în care insolvența s-a întins pe 10, sau chiar până la 20 de ani, în cazuri foarte complexe și litigioase”, ne-au transmis reprezentanții CITR.

„În perioada de reorganizare judiciară, au fost efectuate plăți către creditorul ANAF în sumă totală de 2,05 milioane de lei, astfel că, în conformitate cu tabelul definitiv al creanțelor Succes Nic Com SRL, întocmit în conformitate cu dispozițiile art. 49 alin. (4) din Legea 85/2014, acest creditor deține la această dată o creanță în sumă totală de 4,2 milioane de lei”, au punctat reprezentanții CITR.

Casa de insolvență a mai precizat că: „Datoriile curente ale societății Succes Nic Com SRL, născute după data deschiderii procedurii insolvenței (04.02.2015), către ANAF, sunt, la data de 31 decembrie 2024, în sumă de 110,5 milioane de lei. Creanța este în prezent obiectul unui litigiu, urmând ca instanțele competente să se pronunțe asupra soluționării acestuia”.
Statul și alți parteneri de afaceri nu au avut același noroc să-și recupereze bunurile sau banii.

Și Primăria Târgu Jiu a încercat să obțină intrarea în faliment, pentru că nu și-a mai recuperat datoria. Judecătorul sindic a decis să respingă și această cerere.

„S-a stabilit ca valoarea taxelor și impozitelor în sarcina debitoarei, în perioada 2015–2024, conform deciziilor de impunere, a fost stabilită la 9,979 milioane de lei”, susțin reprezentanții municipalității.

Citește și: Circuitul banilor europeni pentru IT, din ancheta Parchetului European, trece prin sediul central al firmelor lui Sebastian Ghiță din Ploiești

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Marian Pavalasc
Marian Pavalasc
Marian Păvălașc este jurnalist din anul 2002, când a început să scrie în presa locală din Galați. În presa centrală a ajuns 2011. Acum este un reporter freelancer și scrie materiale de news, dar și materiale de investigație. El este și coordonatorul proiectului Clever News Center, o agenție de conținut jurnalistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related

Trei judecătoare condamnate pentru abuz în serviciu au pierdut procesul deschis la CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că...

Curiosul traseu profesional al judecătoarei diplomat și consilier de politician

O judecătoare pensionară a fost reangajată consul al României...

Dilema securității pentru România

Era mai apărată linia Focşani-Nămoloasa-Galaţi acum 130 de ani?...

Delegația Congresului SUA, în vizită oficială în România

Delegația Congresului SUA se află, marți, în vizită oficială...