Autoritățile din județul Hunedoara nu pot afirma că nu știau de căminele pe care acum le numesc clandestine, din județ.
Gazeta de dimineață vă prezintă traseul unei afaceri din care au câștigat mulți, pentru câte o perioadă de timp, dar au fost chinuiți o serie de bătrâni, fără ajutor, și de cele mai multe ori ”care aveau nevoie de ajutor specializat”. Pentru bătrâni exista o soluție minune: „pastila de somn”.
O afacere care s-a dezvoltat pe un teren fertil, bine cunoscut și care încă de la început își stabilise un obiectiv. Business prin orice mijloace. Și cu șansă de reușită asigurată. Poate și pentru că în spatele afacerii se afla soția unui avocat, implicat activ în afacere, și fiica unui fost polițist.
Iar consecințele au arătat că „planul de acasă a semănat cu cel din târg”. Influențele acestora au ținut autoritățile deoparte.
Citește și: Ce a decis coaliția PSD-PNL cu privire la reducerea cheltuielilor statului
Astăzi, după izbucnirea scandalului la nivel național, aceleași instituții hunedorene se plâng de aceste influențe ale celor care dețin căminele clandestine. Cămine clandestine în care nu era asigurată asistența medicală, în care personalul nu era calificat.
„Era o fată care nu știa să scrie, nu cunoștea nici banii, alta care avea opt clase… nu aveau săracele calificări. Cum să le pui să le dea medicamente. Să le ia tensiunea. Glicemia…” – Ion Ionescu, proprietarul de facto al locației.
Continuarea în Gddhd.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: gddhd.ro)