Succesul lui Georgescu, explicat de istoricul Thierry Wolton

Data:

spot_img

În interviul acordat DW, istoricul francez explică ascensiunea extremismului, succesul candidatului pro-rus Călin Georgescu și de unde a început să fie stricată democrația în România.

Thierry Wolton (n. 1951) profesor la École Supérieure de Commerce din Paris a venit la București pentru a-și lansa volumul său cel mai recent, „Întoarcerea vremurilor barbare. De la un război la altul”. Wolton este un istoric al comunismului, a publicat mai multe cărți despre istoria regimurilor comuniste, despre Războiul Rece și despre influența sovietică în Occident.

În interviul acordat DW, istoricul francez explică ascensiunea extremismului, succesul candidatului pro-rus Călin Georgescu și de unde a început să fie stricată democrația în România. 

Alianța China – Rusia, cea mai periculoasă situație a momentului

DW: Cartea Dvs. „Întoarcerea vremurilor barbare” despre greșelile Occidentului în faţa totalitarismelor ultimilor 100 de ani scoate în evidență anumite tendințe ale istoriei care par să se repete. Ce e cel mai periculos?

Thierry Wolton: Alianța dintre China și Rusia mi se pare cea mai periculoasă situație a momentului, fiindcă cele două vor să instaureze o nouă ordine mondială. Chiar dacă nu se va întâmpla peste noapte, China, Rusia și aliații lor lucrează să se ajungă acolo. E periculos și ce se întâmplă în România, dar această tendință de schimbare a ordinii mondiale este și mai periculoasă. Aceste țări se bazează pe factori economici, ideologici și mai ales pe nevoia de revanșă față de lumea occidentală, iar această revanșă are o dimensiune mult mai mare decât credem. Pe termen mediu acesta e pericolul. La scara istoriei e ca și cum ar fi mâine dimineață.

Continuarea în Deutsche Welle

Citește și: Roma for Democracy, apel către comunitățile de romi din România: „Nu putem uita suferințele strămoșilor noștri în timpul Holocaustului”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sub asediu

Fascismul românesc (în varianta lui neolegionară) e viu, militant....

GRU și legiunile

Evenimentele recente au pus pe tapet și posibilitatea implicării...

O stafie bântuie iar Europa?

Când credeam că avem alegeri prezidențiale, am aflat (cu...