luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterSuedezii, pe dos decât restul lumii: mai multe localități au interzis purtarea...

Suedezii, pe dos decât restul lumii: mai multe localități au interzis purtarea măștii

Oficialii din orașul suedez Halmstad au forțat recent un profesor să își scoată masca de protecție anti COVID-19 și au interzis utilizarea măștilor și a tuturor formelor de echipamente de protecție în școli.

Municipalitatea a declarat că nu există dovezi științifice că purtarea măștilor ar împiedica răspândirea coronavirusului, invocând o poziție oficială a agenției suedeze de sănătate publică, scrie publicația The Conversation. La acea vreme, agenția afirma că există „riscuri mari” ca măștile să fie utilizate incorect.

Între timp, aceste instrucțiuni au fost eliminate.

Deși măștile nu sunt infailibile, există dovezi clare care indică faptul că acestea contribuie la reducerea răspândirii COVID-19, în special în situații în care menținerea distanței este imposibilă – cum ar fi școlile.

În cele din urmă, municipalitatea din Halmstad a dat înapoi. Dar noi exemple de interzicere a măștilor continuă să apară în Suedia. Bibliotecarii din orașul Kungsbacka, de exemplu, au primit instrucțiuni să nu poarte măști, scrie The Conversation

„Cum s-a ajuns în această situație? Ei bine, tot ce au spus oficialii Halmstad și Kungsbacka despre măști este în conformitate cu declarațiile agenției suedeze de sănătate publică. Aceste interdicții locale privind mască sunt un răspuns logic la cele nouă luni de declarații numeroase anti-mască ale statului suedez, despre care susținem că este un exemplu de comunicare slabă”, arată publicația, care coordonată de profesori și cercetători din mai multe țări.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE