Suedia trimite Ucrainei un important pachet de asistență militară | Aktual24

Data:

spot_img

Suedia trimite Ucrainei un important pachet de asistență militară. Sprijinul constă în avioanele ASC 890 (avioane de recunoaștere și control radar), iar acestea vor face echipă cu avioanele de luptă F-16 (Fighting Falcon).

Pachet de asistență pentru nevoile prioritare ale Ucrainei

Suedia va oferi Ucrainei cel de-al 16-lea și cel mai mare pachet de asistență militară de la începutul invaziei la scară largă a Federației Ruse, potrivit site-ului guvernului suedez.

Guvernul suedez subliniază că noile capacități consolidează apărarea aeriană a Ucrainei. Pachetul de asistență se ridică la 13,3 miliarde de coroane suedeze (1,3 miliarde de dolari) și răspunde nevoilor prioritare ale Ucrainei.

Citește și: Sentința prin care a fost condamnat Dan Voiculescu, suspendată de instanță. Mogulul ar putea scăpa și de plata prejudiciului

Suedia donează Ucrainei avioane de recunoaștere și control radar (ASC 890), consolidând astfel capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei.

Detectarea țintelor de până la 500 de kilometri

Aceste avioane vor servi ca multiplicatori de forță împreună cu avioanele F-16 (Fighting Falcon) nou introduse și vor fi completate prin donarea de rachete AIM-120 (rachetă aer-aer avansată cu rază medie de acțiune).

Radarul instalat pe avioanele de recunoaștere și control radar (ASC 890) poate urmări nave, avioane și rachete de la o distanță de 300-400 km, la o altitudine de 20.000 de picioare.

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

Avioanele au o rază de detectare a țintelor de până la 500 de kilometri. Costul aproximativ al fiecărui astfel de avion este de până la 30 de milioane de dolari.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Legionarii Moța și Marin comemorați în Spania, la 87 de ani de la moartea lor. Monumentul dedicat nu a putut fi demolat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce au discutat Trump și Putin în timpul conversațiilor private despre Ucraina | Aktual24

Au apărut dezvăluiri despre conținutul conversațiilor private dintre Trump...

Rusia și-a doborât singură o dronă în Donețk | Aktual24

Rusia pierde o dronă stealth S-70 Okhotnik, doborâtă de...

Turcia ar putea deveni un partener economic cheie pentru UE, dacă își îmbunătățește statul de drept

Turcia poate deveni un partener economic esențial pentru Uniunea...