Summitul bilateral de la Phenian. Vladimir Putin și Kim Jong Un au început discuțiile

Data:

spot_img

Summitul bilateral de la Phenian. Vladimir Putin și Kim Jong Un au început discuțiile. Președintele rus a fost primit cu mult fast în capitala Coreei de Nord, fiind prima sa vizită după 24 de ani.

„Cortegiul preşedintelui rus, condus de limuzina Aurus în care se afla Putin, s-a deplasat prin piaţa Kim II Sung”, potrivit Interfax, citat de Agerpres. Aici, Vladimir Putin a fost întâmpinat de preşedintele nord-coreean.

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Pe fondul creșterii tensiunilor internaționale, Rusia și Coreea de Nord își intensifică colaborarea militară împotriva SUA și NATO.

„Intenționăm să consolidăm comunicarea strategică cu Rusia”

Cei doi lideri și-au expimat public susținerea reciprocă în fața imperialismului și capitalismului occidental. Kim Jong Un declarând: „relațiile dintre Coreea de Nord și Rusia intră într-o perioadă de nouă prosperitate ridicată”, potrivit Reuters.

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

„Acum, situația din lume devine din ce în ce mai complicată și se schimbă rapid. Într-o astfel de situație, intenționăm să consolidăm și mai mult comunicarea strategică cu Rusia, cu conducerea rusă (…)

(Coreea de Nord) „exprimă sprijin și solidaritate deplină guvernului, armatei și poporului rus în desfășurarea unei operațiuni militare speciale în Ucraina pentru a proteja suveranitatea, interesele de securitate, precum și integritatea teritorială”, a continuat Kim Jon Un, citat de Reuters.

Vladimir Putin a amintit „alianța” ideologică a celor două state: „Rusia şi Coreea de Nord sunt legate de decenii de o prietenie solidă şi de o strânsă vecinătate”, potrivit Agerpres.

Aliații SUA și comunitatea internațională sunt îngrijorați de faptul că Rusia ar putea furniza ajutor Coreei de Nord pentru dezvoltarea programului său nuclear de rachete.

Citește și: Prietena Chinei și a lui Adrian Năstase nu mai lucrează la Directoratul Național de Securitate Cibernetică

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: agerpres.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O angajată a unui aeroport german, acuzată de spionaj militar în favoarea Chinei

Un cetățean chinez este acuzat că a întreprins activități...

Germania vrea să voteze împotriva majorării tarifelor UE pentru mașinile electrice din China | Aktual24

Germania intenționează să voteze împotriva majorării tarifelor vamale ale...

Câini roboți echipați cu puști, testați de armata americană în Orientul Mijlociu | Aktual24

Armata SUA ar fi testat câini roboți echipați cu...