Átlátszó Erdély, proiect de jurnalism de investigații independent, din Cluj, transparent și responsabil a fost recompensat la Gala Superscrieri 2021 cu premiul pentru presa locală.

Superscrierea anului sau Superscrierea de 10, pentru că este a 10-a ediție a premiilor, a fost câștigată de campania „Apă de băut”, realizată de jurnaliștii Alex Nedea și David Muntean, de la Recorder.

La capitolul ”Investigație”, locul 1 a fost împărțit de  ancheta ”Blândețea zeiței legate la ochi”, care a pornit de la faptul că din 5 infracțiuni sexuale sesizate la Poliție, 4 sfârșesc fără dispoziția de trimitere în judecată a unui agresor.

Anchetă realizată de Vlad Stoicescu, Diana Oncioiu, Jakab Villő Hanga, Andreea Pavel, Cristian Leonte, Ionuț Benea, Tudor Chiriac și Vasile Hotea-Fernezan, care reprezintă site-ul Dela0. 

Celălalt loc 1 a fost acordat Roxanei Garaiman, de la RISE Project, pentru seria ”Clan City”. Locurile următoare din capitolul Investigații au revenit echipei RISE project și OCCRP pentru seria ”Gangsterii de pe Riviera Maya” și Victor Ilie, de la Recorder, pentru materialul ”Regele pandemiei”.

La capitolul ”Reportaj”, locul 1 a revenit materialului „Două mii de persoane s-au atins de mine”  + ”Bilet de voie de la stat: din orfelinat direct în garsoniera traficantului”,  de Diana Oncioiu, Dela0. La categoria ”OPINIE”, premiul 1 a fost acordat Elenei Stancu de la site-ul Teleleu/Libertatea, pentru ”De ce a votat diaspora cu AUR”.

La categoria ”Portret”, primul loc a revenit Ioanei Burtea de la D0R (Doar o revistă) pentru ”Vorbesc. Ca să nu știu doar eu”. Locul 1 la categoria videojurnalism&Tv a revenit materialului ”Singur împotriva partidului. Copile, nu te pune cu ei că te vor face praf!” – Cazul Ianculescu, de Alex Nedea și David Muntean, de la Recorder.

Premiul Juriului a fost obținut de Ana Poenariu & Andrei Ciurcanu, de la RISE Project pentru materialul ”Oameni și Măști”.

Gala premiilor Superscrieri, organizată de Fundația Friends for Friends, încurajează investigațiile și reportajele jurnalistice. Tineri jurnaliști care au reușit performanța de a publica reportaje emoționante și anchete care au declanșat alte investigații au fost premiați pentru realizările de peste an.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.