Terenul agricol din Bihor, mai puțin urmare a dezvoltării infrastructurii din judeţ | Bihoreanul

Data:

Terenul agricol din Bihor s-a redus în ultimul an ca o consecinţă a exproprierii multor parcele pentru proiecte de infrastructură.

Potrivit evidenţelor Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Bihor, în urma campaniei de depunere a cererilor de plată pentru anul agricol 2024, suprafaţa de teren cultivată în judeţul Bihor s-a redus considerabil.

„În perioada 1 aprilie  – 12 iunie, la APIA Bihor au fost depuse circa 32.218 cereri pentru o suprafaţă de 325.813,84 hectare. La o analiză comparativă a datelor, se observă că faţă de anul anterior a scăzut numărul cererilor cu 1.558, iar suprafaţa agricolă cu 11.059,58 hectare”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul APIA Bihor, Ioan Sorin Roman.

Citește și: Cum controlează statul directoratul instituțiilor publice

Suprafaţa diminuată, de 11.059,58 hectare, constituie echivalentul a circa 110,6 kilometri pătraţi şi este aproape egală cu suprafața Oradiei (116,1 km pătrați).

Diminuarea suprafeţei agricole cultivate se datorează dezvoltării infrastructurii din judeţul Bihor. „Scăderea suprafeţelor de teren cultivat din judeţ este consecinţa exproprierii multor parcele de teren aflate în proximitatea căii ferate Oradea –  Cluj, în curs de electrificare, a amplasamentelor aflate pe traseul viitorului drum expres Oradea – Arad precum şi a celei aferente parcurilor industriale”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul APIA Bihor, Ioan Sorin Roman.

Potrivit directorului APIA Bihor, scăderea suprafeţei agricole a judeţului nu este un lucru neapărat rău. „Practic, în Bihor s-au dezvoltat noi proiecte de infrastructură. Diminuarea suprafeţelor agricole ar fi fost ceva rău dacă aceste terenuri şi-ar fi păstrat destinaţia agricolă, dar fără să fi fost cultivate”, a explicat Roman.

La fel, comparativ cu anul anterior, în Bihor a scăzut cu 1.558 de cereri numărul solicitărilor de subvenţii depuse de fermierii bihoreni.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Justiție secretă prin ștergerea dosarelor de pe portal

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A început Festivalul „Căluşul Românesc” | Reporter24

A început Festivalul „Căluşul Românesc”, ediția cu numărul 24....

Terminalul T4 al Aeroportului Iași are spațiile comerciale goale. Care este motivul | Ziarul de Iași

Terminalul T4 al Aeroportului Iași are spațiile comerciale goale....

Evenimentul „Câmpina de ieri, Câmpina de mâine” s-a încheiat cu o donație de 1.2 milioane de euro | Oglinda de Azi

Evenimentul „Câmpina de ieri, Câmpina de mâine” s-a încheiat...