Surprizele din declarațiile de avere ale candidaților la Primăria Iași

Data:

spot_img

Surprizele din declarațiile de avere ale candidaților la Primăria Iași. Unii dintre ei au înregistrat venituri semnificative anului trecut, din mai multe surse, iar alții și-au crescut și consolidat activele financiare.

Surprizele din declarațiile de avere ale candidaților la Primăria Iași

Candidatul AUR Tudor Ciuhodaru este campionul veniturilor: anul trecut, a avut încasări de 1,2 milioane lei din două surse – Parlamentul European și Spitalul de Neurochirugie.

De la PE, Ciuhodaru a declarat două indemnizații, una de 94.000 euro și cealaltă de 93.000 euro, cel mai probabil a doua reprezintă cheltuielile forfetare (diurne și sume pentru funcționarea cabinetului europarlamentar). La Neuro, veniturile acestuia s-au cifrat la aproape 270.000 lei.

Activele financiare sunt de asemenea la un nivel ridicat: Ciuhodaru are în conturi 210.000 euro, 145.000 lei și 8.000 de dolari (în aceste sume sunt incluse și depozite sau fonduri de investiții sau echivalente).

Citește și: „Palate” de sute de mp, sechestrate de Fisc. Costă 30.000 euro ambele, dar nu le vrea nimeni

Nu în ultimul rând, Ciuhodaru a declarat că a acordat împrumuturi către două persoane fizice de 250.000 lei și, în același timp, deține hârtii de valoare (titluri de stat, certificate, obligațiuni) atât în valută (460.000 euro), cât și în lei (400.000 lei).

La capitolul bunuri, europarlamentarul a declarat patru terenuri și tot atâtea locuințe, dar toate sunt deținute în cotă parte și sunt moștenite de la tatăl său în 2017.

Citește și: Cercul început cu Iliescu se va închide cu Geoană?

A crescut leafa primarului

Primarul Mihai Chirica a avut, anul trecut, o creștere salarială de peste 25%. În 2022, indemnizația acestuia era de circa 14.000 lei, iar, în 2023, a ajuns la aproape 18.000 lei.

Din informațiile ZDI, în prezent, salariul net al primarului este aproape de pragul de 20.000 lei (circa 3.800 euro/lună). Față de alți ani, edilul-șef al Iașului nu a mai inclus în declarația de avere venituri din chirii, dar are în continuare în proprietate apartamentul din Independenței.

Articolul integral, în Ziarul de Iaşi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marcel Ciolacu susține că o candidatură a lui Piedone pe listele PSD pentru alegerile parlamentare se discută în partid

Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă...

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri,...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...