Impozitarea pensiilor speciale, declarată neconștituțională de CCR. Privilegiile rămân neatinse

Data:

Curtea Constituţională dezbate marţi obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%.

UPDATE: Legea privind impozitarea pensiilor speciale a fost declarată neconstituțională în integralitatea sa. 

„În ziua de 15 decembrie 2020, Curtea Constituțională, în cadrul controlului anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate (după conexarea celor două sesizări cu acelaşi obiect, formulate de Avocatul Poporului şi respectiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va redacta într-un termen scurt și se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, a transmis CCR într-un comunicat de presă.

_____________________________

Judecătorii constituționali vor accepta impozitarea pensiilor speciale, la nivelul propus în legea care a fost adoptată de Parlament. Dar va exista o categorie exceptată, magistrații, potrivit surselor Newsweek România.

Altfel spus, legea care prevede impozitarea o cotă de impozitare de 10% pensiilor cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei şi de 85% celor care depăşesc această valoare va fi declarată neconstituțională, mai puțin prevederile privind magistrații.

CCR a amânat de patru ori până acum pronunţarea pe proiectul adoptat încă din iunie. 

Newsweek România
Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Plătește salvamarul

În statul eșuat viețile oamenilor par să nu aibă...

Primarul unei comune din Bihor, reclamat la Poliție pentru că a „umflat” rezultatele recensământului

Nu Sânmartin, nici Sântandrei ori alte suburbii ale Oradiei,...

INTERVIU Majoritatea părinților nu au au avut parte de educație sexuală corectă

Un studiu publicat în luna iulie a prezentat un...