SURSE Ciolacu a vrut-o pe „independenta” Laura Vicol pe listele de la Bacău. După un scandal uriaș, propunerea a picat

Data:

spot_img

Liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, spune că îi pare rău că nu a reușit să atragă pe listele de la Bacău un candidat „independent”, „cu expertiză vastă”, deoarece nu-i permite legislația. Independenta lui Benea este Laura Vicol, fost membru PSD până acum o săptămână, când și-a dat demisia în urma scandalului Nordis.

Eurodeputatul Dragoș Benea, liderul PSD Bacău, a publicat pe pagina de Facebook lista finală a candidaților din județul Bacău pentru alegerile parlamentare de pe 1 decembrie. Politicianul are la un moment dat un mesaj criptat în care-și exprimă regretul că pe listele PSD Bacău nu și-a găsit loc un „independent”. „Din păcate legislația actuală, mult prea restrictivă, nu ne-a permis să atragem pe listă un independent – pe care, însă, l-am avut în calcul – cu expertiză vastă în domenii în care partidul şi organizația trebuie să dezvolte competențe. Convingerea mea este că, în 2028, textul de lege va fi ameliorat, astfel încât să îndeplinim şi dezideratul pe care l-am vizat, fără succes, în acest an”, a scris eurodeputatul pe Facebook.

Potrivit surselor Presshub, „independentul” misterios este deputata Laura Vicol, care și-a dat demisia din PSD după scandalul „Nordis”.

Liste dictate de la București

Conducerea centrală a PSD, adică Marcel Ciolacu, ar fi insistat weekendul trecut ca Vicol să fie „parașutată” pe un loc eligibil pe lista de candidați de la Bacău. Într-un final, organizația locală a rezistat presiunilor de la București și Vicol – Ciorbă a rămas pe dinafară.

Laura Vicol, fosta șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, cea supranumită „avocata interlopilor” și-a dat demisia de la șefia comisiei și din PSD în urma scandalului complexului imobiliar „Nordis”, complex construit de soțul ei, Vladimir Ciorbă.

În urma unei investigații, jurnaliștii de la Recorder au demonstrat că unele apartamente din hotelul de lux de la Mamaia nu au fost predate cumpărătorilor care au semnat precontracte de vânzare-cumpărare după ce au plătit în avans mare parte din sumă, ci au fost vândute altor clienți, pe sume mai mari, cumpărătorii inițiali urmând să-și recupereze banii în urma procesului de insolvență al companiei.

Anchetă care bate pasul pe loc

În urmă cu o săptămână, Vicol și-a dat demisia din PSD acuzând o „campanie de destabilizare” a partidului, după dezvăluirile în cazul Nordis. Demisia ei vine la o zi după ce a apărut informația că DIICOT a deschis un dosar penal în cazul Nordis, dezvoltatorul imobiliar al cărui asociat principal este soțul său, Vladimir Ciorbă.

„Atacurile grave la adresa mea și a familiei mele orchestrate sub formă de linșaj mediatic și campania de denigrare vizează nu doar distrugerea noastră ci și destabilizarea credibilității partidului din rândul căruia am făcut parte.  Pentru a elimina orice falsă suspiciune aruncată în spațiul public în goana unora care așa înțeleg să-și promoveze non-valoarea, vă rog să luați act de demisia mea”, le transmite Vicol colegilor din PSD Dolj.

Recorder a dezvăluit că dezvoltatorul imobiliar a încasat în ultimii ani sume uriașe în avans de la oameni care, deși au plătit integral apartamente, nu au mai intrat în posesia lor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O dronă a intrat în spațiul aerian al României. Două aeronave F-18 și două F-16, ridicate de la sol

Dronă în spațiul aerian al României. Locuitorii judeţului Constanţa...

Yahya Sinwar, liderul Hamas, a fost ucis. Israelul îl consideră creierul evenimentelor din 7 octombrie 2023

Israelul l-a ucis pe liderul Hamas şi creierul atacurilor...

Cristian Hrițuc, fost consilier prezidențial: „Ciolacu este mai pervers decât Dragnea” | Interviu Aktual24

Cristian Hrițuc, fost consilier prezidențial, analist și consultant politic,...

Am pierdut jumătate de miliard de euro din cauza funcționarilor numiți politic. Cazul Moraru de la Transelectrica

Numirile politice de la vârful companiilor energetice ale statului...