Potrivit surselor Presshub, analiza sesizărilor depuse împotriva lui Marius Pileanu se tergiversează la nivel de SNSPA. Motivul este acela că nu se întrunește cvorumul de 6 membri. În cazul Alfred Bulai Comisia s-a reunit, în mijlocul verii, într-un timp record.
Comisia de Etică a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) este creată „în vederea respectării normelor de etică și deontologie universitară prevăzute de Codul de Etică și Deontologie al SNSPA, în scopul prevenirii și eliminării faptelor care pot constitui elemente sau practici lipsite de etică”.
Comisia de etică este formată din 11 membri, persoane cu prestigiu profesional şi autoritate morală, după cum urmează: 6 cadre didactice (câte un cadru didactic de la fiecare structură SNSPA), având funcţii didactice diferite și 5 studenţi (câte un student de la fiecare structură SNSPA).
Potrivit regulamentului, Comisia se întrunește ori de câte ori este nevoie, iar în cazul în care sunt depuse sesizări, se va întruni în termen de cel mult 5 zile de la înregistrarea acesteia. „Lucrările comisiei se pot desfăşura în prezenţa a jumătate plus unu dintre membri”.
Îndemnul școlii
La jumătatea lunii august, Facultatea de Științe Politice a SNSPA îndeamna eventualele victime ale sociologului Marius Pieleanu să sesizeze Comisia de Etică. Anunțul venea după ce în spațiul public au apărut acuzații de hărțuire sexuală la adresa lui Marius Pieleanu, în urma investigației Snoop.ro despre acuzațiile de abuz aduse unui alt profesor de la SNSPA, Alfred Bulai.
Comisia de etică a SNSPA este condusă de Ion Stavre, despre care publicația defapt.ro a scris că este inginer sudor de meserie și jurnalist format la TVR în anii 90, în regimul Iliescu – Răzvan Theodorescu.
Funcția de rector al SNSPA este deținută de Remus Pricopie, un apropiat al PSD.
Nici Parchetul General nu l-a chemat pe Pieleanu la audieri în urma acuzațiilor care i-au fost aduse de foste studente SNSPA. Instituția a preferat să comunice pe surse că informațiile pe care le au până în acest moment despre faptele lui Pieleanu „nu se leagă”.
Marius Pieleanu (59 de ani) este membru al Asociației Sociologilor din România din 1990, prodecan al FSP la SNSPA și conferențiar universitar doctor. El deține compania de sondare Avangarde și este un invitat constant la diverse televiziuni, pentru a analiza subiecte politice și sociale.
Marius Pieleanu nu a fost dus la audieri pentru ca datele din acuzatiile aduse lui ,,nu s-au legat”; aceasta a fost declaratia surselor din Parchetul General.