SURSE. Șeful DOS, împuternicit ca adjunct al Poliției Române

Data:

Chestorul de poliție Vasile Costea, fost împuternicit ca șef al Direcției de Operațiuni Speciale (DOS) a fost din nou împuternicit, începând de luni, Inspector General Adjunct al Poliției Române.

Costea a fost împuternicit în locul lui Virgil Spiridon, care ocupă în prezent funcția de șef de operațiuni al Biroului de programe de combatere a criminalității informatice a Consiliului Europei.

Potrivit unor surse din MAI, Costea a fost susținut pentru această funcție de Benone Matei, inspectorul general al Poliției Române și de secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu (foto)

Costea a fost numit, în mai 2012, în funcţia de şef al Brigăzii pentru Combatere a Crimei Organizate Bucureşti de către fostul ministru de Interne, Petre Tobă.

Protejatul lui Costea

Presa a relatat despre Costea că l-a protejat pe fostul rugbist Robert Badea, poliţistul în cazul căruia fostul ministrul de Interne, Marcel Vela a anunţa că va sesiza Parchetul pentru legături cu interlopii.

Badea a fost și trimis în judecată fiind acuzat de o serie de infracțiuni extrem de grave, dar un judecător a decis restituirea dosarului la DIICOT.

Aproape un an şi jumătate, Robert Badea a lucrat împreună cu DIICOT, fără să aibă aviz pentru documente secrete, el fiind delegat prin ordonanţă. Şeful său, Vasile Costea, trebuia să anunţe DIICOT că Badea nu are aviz, lucru pe care nu l-a făcut.

Curățenia lui Vela

În februarie 2020, fostul ministru de interne Marcel Vela anunţa că face curăţenie în interiorul Poliţiei: „nu ne limităm să facem curățenie doar în afara instituției, suntem foarte atenți și la personalul din MAI. Un singur exemplu vreau să vă dau: un ofițer de la combaterea criminalității organizate, despre care aveam date și suspiciuni rezonabile că s-a aproiat prea mult de infractori – și nu în sensul de a-i prinde, ci pentru a-i sprijini – a fost pust la dispoziția unității, i-a fost retras accesul la informații clasificate și va fi sesizat Parchetul”.

Anunţul acestuia a venit după ce pe canalul youtube a fost postat un film denumit „Poliţistul interlop” în care sunt prezentate imagini cu poliţistul Robert Crisitan Badea alături de interlopi din Bucureşti şi din ţară.

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un tânăr de 20 de ani a murit înecat la Costineşti

Un tânăr de 20 de ani, din Buzău, a...

Cea mai slabă performanță din istorie a Partidului Conservator. Premierul a demisionat

Partidul Conservator, condus de Rishi Sunak, a avut cea...

Controversata Ordonanță 84. Șoferii nevinovați pot rămâne ușor fără permis | Monitorul de Cluj

Controversata Ordonanță 84. Șoferii nevinovați pot rămâne ușor fără...