Suspecta pensionare a unui judecător de la Curtea de Apel Bacău. „Trebuia să mai fie magistrat șapte ani. Un caz nemaiîntâlnit în Justiție” | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Suspecta pensionare a unui judecător de la Curtea de Apel Bacău. Recenta procedură de pensionare a unuia dintre cei mai puternici judecători din Bacău a ridicat mai multe semne de întrebare în rândul colegilor săi, subiectul fiind aprig dezbătut în birourile celei mai înalte instanțe de pe raza județelor Bacău și Neamț, Curtea de Apel. Surse din interior au dezvăluit motivul acestor frământări.

Controversele se leagă de modul în care s-a desfășurat obținerea de către fostul șef al Secției Penale, judecătorul Ovidiu Vasilică Pralea, a unui document-cheie pentru aprobarea solicitării de pensionare: adeverința de la angajator care să ateste îndeplinirea cerinței de vechime în magistratură, minimul necesar pentru a ieși la pensie fiind de 25 de ani. „Trebuia să mai fie magistrat șapte ani. Este un caz nemaiîntâlnit în Justiție”, a declarat o sursă REPORTER.

Citește și: Primarul din Rovinari, parte a rețelei „Coldea – Dumbravă”, îngropat în datorii și beneficiar de donații suspecte de 850.000 de lei

Pe data de 10 aprilie 2023, judecătorul Pralea a solicitat la Direcția Resurse Umane de la Curtea de Apel Bacău emiterea unei adeverinţe în care să se constate ca vechime în magistratură şi perioada cuprinsă între 12 iulie 1997 și 9 mai 2006 în care a fost ofiţer de poliţie, petentul susținând că această perioadă a fost echivalentă funcţiei de consilier juridic. El a menționat că va folosi adeverința pentru întocmirea dosarului de pensionare.

Pe 28 aprilie, Curtea de Apel Bacău i-a răspuns la solicitare, comunicându-i că nu poate să dea curs solicitării din cauza enumerării limitative prevăzută la articolul 211 alin. 1 din Legea 303/2022 privind Statutul judecătorilor și procurorilor. Acest articol nu include vechimea de polițist printre cele care pot fi adăugate pentru îndeplinirea cerinței de 25 de ani și pensionarea la cerere.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Alexandru Stermin: prima dată am „ucis” ursul și apoi am ucis-o pe Diana

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...