duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterSute de mii de indieni s-au îmbăiat în fluviul Gange în pofida...

Sute de mii de indieni s-au îmbăiat în fluviul Gange în pofida răspândirii COVID-19/ În credinţa hindusă, îmbăierea în fluviul sacru purifică de păcate şi oferă mântuire

Sute de mii de pelerini indieni s-au adunat joi pentru a se îmbăia în fluviul Gange cu ocazia unui festival hindus important, în pofida ameninţării încă ridicate a COVID-19, informează AFP.

Autorităţile din Haridwar, statul Uttarakhand (nord), aşteaptă 2,5 milioane de persoane cu ocazia Maha Shivratri, ziua de scăldat în apele sacre ale Gangelui din timpul festivalului Kumbh Mela, care a început pe 13 februarie pentru o perioadă de 48 de zile. Alte două zile de îmbăieri în Gange vor avea loc până la finalul acestor festivităţi, înscrise de UNESCO în Patrimoniul cultural imaterial al umanităţii.

Înaintea zorilor, sute de mii de bărbaţi, femei şi copii s-au strâns pe malurile fluviului pentru a se îmbăia, a cânta şi a împrăştia flori în apele sale în semn de ofrandă.

Puţin mai târziu, procesiunile a sute de sadhu (asceţi hinduşi) în direcţia apelor Gangelui au fost în centrul atenţiei generale, înainte de intrarea lor în fluviu, un moment întotdeauna extrem de important al festivalului.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE