Sute de milioane de euro, câștigați de România pe seama dramei ucrainenilor

Data:

spot_img

Aceasta este Lesia Ukrainka, scriitoare ucraineană, considerată simbol al Ucrainei. Bancnota de 200 de grivne (aproximativ 25 de lei) a intrat în circulație pe 25 februarie 2020.

Cu 2 ani și o zi înainte de invazia rusă. Și cu un an și 10 luni înainte ca România să aibă prima femeie pe o bancnotă – Ecaterina Teodoroiu, țară plină de indivizi virtuoși și de calitate, nu ca ucrainenii ăia corupți, nu?

Și acum că tot am deschis subiectul ăsta, pe care de fapt l-am văzut deschis de Sorin Ioniță, hai să discutăm un pic de virtuțile noastre și situația refugiaților. Să-i enervez un pic pe AUR-iști și să-i deranjez un pic pe cei din establishment:

1. Programul 50-20 (50 lei/zi pentru cel care lua un refugiat în cazare, 20 lei/zi pentru hrana unui refugiat) a fost sponsorizat 100% de Uniunea Europeană. România nu a dat niciun leu ucrainenilor. Asta ca să fim bine înțeleși.

Eu îi spun „PNRR-ul ucrainean” sau „PNRR-2″, pentru că primim sute de milioane de euro absolut GRATUIT pentru a le oferi găzduire și o masă (ce masă faci din 20 de lei?) unor oameni care fug de bombe.

TOȚI acești bani au ajuns în economia românească. Anul trecut, hotelurile din toată România erau pline de refugiați ucraineni. Î

n viața lor n-au făcut afacerile din România care se ocupă cu cazare atât de mulți bani într-un an calendaristic cum au făcut cu ajutorul acestui program.

În primăvară sau în toamnă la Brașov. Sau pe litoral astă iarnă și iarna trecută, hotelierii și-au umplut buzunarele din banii europeni, când altfel se așteptau la hoteluri cu o rată scăzută de ocupare.

E un lucru rău?

Dimpotrivă. Este un lucru bun pentru România și pentru economia României. A avut de câștigat de pe urma lacrimilor și durerii unor oameni cel mai greu încercați de soartă: cei care fug de război.

Și acum ajungem la problema indicată de Sorin Ioniță, de care știu și eu, auzind la prima mână de astfel de cazuri: ucraineni cazați care nu și-au primit banii pentru mâncare de la românii virtuoși.

Ba mai mult. Cei care aveau apartamente de închiriat, dacă aveau norocul să găsească 2-3 familii de refugiați care se cunoșteau, le luau pe toate în gazdă, într-o garsonieră sau într-un studio sau apartament de 2 camere. Adică 10 oameni dacă se poate, într-o garsonieră.

Cât vine asta? 70 lei*10=700 lei/lună, înmulțit cu 30 de zile = 21.000 lei/lună. Scădeți întreținerea și tot rămân măcar 17.000 lei/lună.

Hai să zicem că erau români de „treabă” și le lăsau ucrainenilor banii de mâncare. 50 lei*10 persoane*30 zile= 15.000 lei. Scădem întreținerea și rămânem la 11.000 lei.

Citește și: AUDIO | Cum și cine fură banii alocați de România pentru refugiații ucraineni

Cazurile sunt nenumărate și garantez că Expert Forum a analizat și va scoate la suprafață cât de virtuoși și cum i-am ajutat noi pe ucraineni și cum vai-vai cei cu mașini scumpe, oameni răi.

Da. Sunt ucraineni cu care n-aș fi prieten nici o clipă pe planeta asta. La fel cum nu aș fi nici cu românii care au profitat de necazul unor oameni nenorociți de soarta asta groaznică.

Apropo, credeți că cei cu mașini scumpe stăteau în chirie cu alte 2 familii? Sau stăteau liniștiți în chirie de unii singuri, poate chiar pe banii lor? Credeți-mă că nu prima variantă se aplică.

Deci cine a avut de suferit? Tot ucraineanul de rând, cel care nu are mașină scumpă. Și nu a avut de suferit doar de pe urma tratamentului neprietenos (ca să fiu elegant) al românilor care-i supuneau la acest tratament, ci erau și atacați (că știu și ei să folosească Facebook translate) de cei care nu știau că de fapt TOȚI banii intră în economia României.

Și totuși, cum s-a ajuns ca ucrainenii să fie puși ca fiind la grămadă cu o extrem de mică minoritate dintre ei, care au mașini scumpe?

Din lipsa reacției și comunicării extrem de slabe a autorităților naționale. Din științele comunicării învățăm că niciodată, dar niciodată, nu există vid de comunicare. Și NICIODATĂ-NICIODATĂ pe un subiect diviziv.

Astfel, dacă nu a comunicat Guvernul României, ferm, în mod repetat, și convingător, a făcut-o cine? AUR și a lor grămadă de susținători lipsiți de empatie, umanitate și respect față de durerea unor oameni lipsiți de apărare, într-o țară în care nu cunosc limba, în care nu ar vrea să se afle, căci ar vrea să fie acasă, alături de familie.

Iar AUR a comunicat convingător, în lipsa contraponderii. Punem pariu că sunt oamenii care nu știau că Guvernul României nu a cheltuit NICIUN leu cu refugiații ucraineni? Vă garantez asta.

Ah. Încă o chestie de final: Sunt în orașele mari ucraineni cu mașini scumpe.

1. Aveau o viață înainte. Deci nu avem de unde știi dacă au făcut acei bani pentru acea mașină legal sau ilegal, iar dacă suntem corecți, ar trebui să plecăm de la prezumția de nevinovăție, de lipsă de prejudecată.

2. Bărbații pe care-i vedeți la volan poate au 3 copii și atunci au dreptul să părăsească țara. Poate nu au. Dacă nu au, atunci într-adevăr nu au ce căuta în România.

Citește și: AUDIO | O dezinformare, demontată. Doar 0,06% din refugiații ucraineni se încadrează la categoria „înstăriți”

Concluzie:

50/20 a fost un program prin care sute de milioane de euro au fost pur și simplu turnați în economia României, ajutând România;

– Guvernul României nu a cheltuit niciun leu cu refugiații ucraineni;

– Există multiple cazuri cu ucraineni îngrămădiți într-o cameră de „primitorii” români;

– Din cei peste 85.000-100.000 de refugiați ucraineni de pe teritoriul României din acest moment, o minoritate infimă, probabil sub 2-3%, au mașini care să depășească valoarea unei mașini pe care o deține un corporatist român care-și duce copilul cu mașina la școală.

Lipsa de comunicare a autorităților centrale a permis auriștilor și putiniștilor să genereze o poveste, să o generalizeze și să creeze ură între societățile noastre.

Citește și: DATE | Câți bani a cheltuit România cu sănătatea refugiaților ucraineni. Reacțiile românilor

E timpul să împingem noi înapoi această poveste, dacă ei nu vor să o facă. Mulțumesc Sorin Ioniță că ai deschis acest subiect. Mulțumesc Expert Forum (EFOR) pentru ceea ce va urma să scoateți la suprafață!

Empatie, umanitate, toleranță, capacitate de înțelegere a situației. Păsare! Să ne pese! Da, dați mai departe mesajul ăsta și spuneți în comentarii și voi părerea despre subiect. Poate cunoașteți și voi subiecte asemănătoare cu cele descrise de mine.

Ah. Și au avut o femeie pe bancnotă înaintea României, țară UE și NATO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
2 COMENTARII
  1. nu prea se mai vorbeste( este una din banalitatile caracteristicile „umanului”) insa se stie ca din razboie, intodeauna au aparut marii bogati, relatarea de mai sus este -totusi- o noua forma de a face bani de pe urma atrocitatilor…:”
    ___ iulie 21, 2014 la 04:23 :
    00Rate This
    Asa cum am mai spus -si stie toata lumea- multe replici din filme(sau cartile ecranizate) au valoare de hartie de turnesol pentru exprimara condensata a unei situatii, etc. Intr-unul din filmele bune (mai ales prin distributia cu cel putin 3 monstri sacri ai Hollywood-ului) -parerea mea, desigur- la timpul respectiv nici critica si nici cinefilii nu au apreciat prea mult acest double features, banuiesc ca pentru deraierile masive de la „litera cartii”- „The Raintree County”, este o replica despre razboi care spune” Razboiul este cea mai monstruoasa deziluzie a omenirii’. Si este foarte adevarat, in primul rand este o iluzie pentru cei care incep si chiar pentru parte din masele participante direct, si apoi o mare deziluzie pentru cei care participa efectiv, in special cand noteaza ca razboiul a fost declansat de cativa, ca de pe urma lui au profitat cateva sute sau mii(ambele categorii, deobicei neparticipante in transee), dar ca pentru castigul acestora au trebuit sa moara zeci sau sute de mii, ba chiar milioane, si alte zeci si zeci de mii transformati in invalizi permanenti. Numai o armata unica, mondiala, poate anula definitiv repetarea acestor situatii (Egipt, Siria,Ukraina si Fasia Gaza) plus ca ar aduce castiguri economice masive, pentru toata lumea nu doar pentru cativa, ca acum…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alegerile prezidențiale din România, dominate de protecționism și naționalism

Alegerile prezidențiale din România se desfășoară într-un context internațional...

Trump sau Harris? Cine e mai bun pentru România?

Probabil că România va rămâne fără emoții sub scutul...

Ciolacu, acest Maradona în pantofi cu talpă roșie

Prin anii 2000, imediat după deceniul pierdut din cauza...

Fiecare lume are eroii ei

„Fiecare lume are eroii ei. Activismul civic înseamnă adesea...