duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterSute de șoferi români, blocați cu TIR-urile în Canalul Mânecii de Franța,...

Sute de șoferi români, blocați cu TIR-urile în Canalul Mânecii de Franța, speriată de noua tulpină a COVID apărută în UK

Sute de români, șoferi de TIR, dar și turiști sunt blocați în trafic, la traversarea Canalului Mânecii, dinspre Marea Britanie spre Europa. Cauza: măsurile luate de autoritățile din Franța pentru a împiedica răspândirea noii tulpine agresive Covid19. Comunicat de presă – Voluntari în Europa.

Asociația civică VOLUNTARI ÎN EUROPA transmite că încă de aseară a mobilizat membrii din Anglia pentru a putea ajuta cu apă, alimente sau cu orice fel de ajutor, la rigoare, atât șoferii de TIR, cât și călătorii a cel puțin 5 autocare de români care se întorc acasă de sărbători.

Comunicarea echipei VOLUNTARI IN EUROPA cu șoferii din trafic se face pe mai mute canale. Celor care nu au acces la internet li se transmit mesaje prin stațiile instalate pe camioane, inclusiv prin intermediul șoferilor britanici din trafic. Situația celor aflați în acest moment pe teritoriul Marii Britanii este dificilă și se va complica în următoarele ore. Circulația rutieră către Franța este închisă de la Londra.

Efortul de a ajunge la feribot sau la trenurile spre Franța este expus riscului, datorită blocajelor de pe autostrada. Într-un comunicat de presă transmis în jurul prânzului, guvernul francez a anunțat că există perspectiva deblocării traficului de camioane în cursul zilei de azi, însă deocamdată nu se știu exact condițiile.

Deși spre Belgia și Olanda traficul de mărfuri este deschis, bilete de transfer sunt epuizate pentru următoarele 24 de ore.

Asociația VOLUNTARI ÎN EUROPA face apel către Ministerul Afacerilor Externe, Ministrul Transporturilor, Ministerul Sănătății să ia în considerare resurse speciale pentru asistență consulară la frontieră și intervenție în cazul în care unii dintre șoferi sau pasagerii autocarelor ar urma să intre în carantină sau în izolare.

Pe toată perioada de criză declanșată în Marea Britanie, echipa VOLUNTARI ÎN EUROPA rămâne în legătură cu persoanele în nevoie prin intermediu canalelor cunoscute de comunicare și își exprimă disponibilitatea de a păstra legătura și cu Guvernul României, pentru a diminua la maximum eventuale situații neplăcute sau de risc, în care s-ar putea afla românii în tranzit.

Pentru mai multe informații contactați prin whatsapp pe Adriana Mureșan, +34 667 41 62 39, [email protected], https://www.facebook.com/adriana.muresan.16 

Sanda Foamete,

Voluntar de presă

0745172075

[email protected]


Despre Voluntari în Europa

VOLUNTARI IN EUROPA este o asociație formată din peste 53.500 de români, unii dintre ei anonimi, din diaspora și din țară. Asociația a dobândit personalitate juridică în decembrie 2020, funcționând mai mulți ani ca asociație informală, creată pe Facebook. VOLUNTARI IN EUROPA este dedicată tuturor românilor din EUROPA care au nevoie de sprijin în situații speciale.

Asociația organizează recurent acțiuni sociale și de sănătate, cu hashtag #RoOmenia și activități de democrație participativă, precum asistență acordată în înțelegerea procesului de vot în străinătate și transport efectiv spre secțiile de vot din diaspora, pentru românii cu drept de vot aflați în străinătate, la alegerile Europarlamentare (2019) și Prezidențiale (2020).

Pentru perioada 2020-2021 VOLUNTARI IN EUROPA a inițiat o campanie civică combinată cu responsabilitatea socială, intitulată Copacul din Ghiozdan. Campania a încurajat donațiile prin achiziție directă a unor pachete de școală pentru copiii expuși riscului de abandon școlar.

Particularitatea campaniei constă în responsabilizarea comunităților unde au fost identificați beneficiari. Copiii au primit în toamna anului 2020 ghiozdane cu rechizite, iar în primăvara 2021, comunitățile din care fac parte sunt provocate să participe la acțiuni de plantare de copaci. Deși se implică civic, gruparea este apolitică. Încurajează incluziunea, înțelegând transformările emoționale prin care trece orice înstrăinat de țară. Pe Facebook sunt acceptate doar postări care au legătură cu obiectul grupului și dialogul deschis, în limbaj decent. Sunt descurajate fake news, spamurile, amenințările sau jignirea membrilor, serviciile contra cost, strângerea de fonduri, indiferent de noblețea cauzei. Postările membrilor reprezintă păreri personale.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE